ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ της εικόνας της Παναγίας Εκατονταπυλιανής

Νεότερα σχόλια 18 Οκτωβρίου, 2016 | από Στάθης Καγιαλές

.

Βίντεο – ρεπορτάζ Στάθη Καγιαλέ

Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε την Κυριακή 16 Οκτωβρίου, την εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, που μετέφερε από την Πάρο η τορπιλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού «Πλωτάρχης Μπλέσσας».

Η εικόνα της Παναγίας Εκατονταπυλιανής, έρχεται στον Πειραιά για προσκύνημα, για πρώτη φορά, στην δεύτερη έξοδό της από την Παροναξία. Η προηγούμενη ήταν πριν από 22 χρόνια όταν την είχε υποδεχθεί η Θεσσαλονίκη, στην πανηγυρική εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, το 1994.

Μετά από τη λιτάνευση της εικόνας στον Πειραιά, η πομπή κατέληξε στο ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα παραμείνει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου για λαϊκό προσκύνημα, επί 24ωρου βάσεως. (Δείτε ζωντανά από live cam, το προσκύνημα).

Η τορπιλάκατος ονομάστηκε «Πλωτάρχης Μπλέσσας» προς τιμή του κυβερνήτη του αντιτορπιλικού «Β. “Ολγα», πλωτάρχη Γ. Μπλέσσα, που χάθηκε κατά την βύθισή του, μετά από γερμανική αεροπορική επίθεση, στο Λακκί Λέρoυ, στις 26 Σεπτεμβρίου 1943 (η παρουσίαση της τορπιλακάτου «Πλωτάρχης Μπλέσσας», στο τελευταίο τμήμα του βίντεο). 


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑