ΣΥΝΤΑΓΗ: Αστακομακαρονάδα Αστυπαλιώτικη

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ASTYPALAIA_1-byKALOMARHafrodity

22 Ιουνίου, 2013 | από JOURNALIST.gr

0

Στην κουζίνα η Αφροδίτη Καλομάρη

  • Υλικά:

1 αστακός 800 γραμμαρίων περίπου, 1 πακέτο μακαρόνια Νο 6, 3 κρεμμύδια λευκά, 2 σκελίδες σκόρδο, 4 ντομάτες φρέσκιες, 120ml ελαιόλαδο, 200ml ούζο, 3 κουταλάκια του γλυκού μάραθο, 2 κουταλιές σούπας βούτυρο

  • Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε καλά τον αστακό με ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.

– Έχοντας πάρει χρώμα (κόκκινο), προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
– Σβήνουμε με ούζο και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
– Παίρνουμε την ντομάτα που έχουμε μπλεντάρει και την προσθέτουμε.
– Αφού ψηθεί προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπάσει κατά τα ¾ τον αστακό και τον αφήνουμε να βράσει για 25 με 30 λεπτά.
– Αφού βράσει τον αφαιρούμε από την κατσαρόλα και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και ρίχνουμε τα μακαρόνια για 8-10 λεπτά.
– Στο τέλος καθώς έχει χυλώσει η σάλτσα μας γύρω απ τα μακαρόνια προσθέτουμε τον μάραθο και το βούτυρο για να γλασάρει η σάλτσα μας.
– Ταυτόχρονα κόβουμε τον αστακό κατά μήκος και τον καθαρίζουμε από την σακούλα και την άμμο.
– Τοποθετούμε σε μία πιατέλα τα μακαρόνια προσθέτουμε τον αστακό ρίχνοντας λίγη σάλτσα πάνω στο κρέας του.

  • Φωτό: Αστυπάλαια, Δωδεκάνησα (Αφροδίτη Καλομάρη)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →



Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην αρχή ↑