ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ: Ζητά επιμήκυνση στην αποπληρωμή (υποτέλεια) με τίμημα την Ελλάδα και ρευστό που θα πληρώνουν γενεές – γενεών!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 100euro

8 Ιανουαρίου, 2014 | από Στάθης Καγιαλές

Και 94 χρόνια μνημόνια, χωρίς τη «φόδρα» (τόκους)!!!

Οι μνημονιακοί «εθνοσωτήρες», Στουρνάρας και λοιποί, με τις πολιτικές που τους υπαγορεύει η τρόικα και οι λοιποί κερδοσκόποι – σφετεριστές του εθνικού μας πλούτου, χώνουν βαθιά την Ελλάδα στις… τσέπες τους και βυθίζουν τους Έλληνες σε φτώχεια – σκλαβιά που θυμίζει… τουρκοκρατία, με χαράτσια, κεφαλικούς φόρους, δημεύσεις κ.λπ.

Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρονται σε άρθρο του δημοσιογράφου Πέτρου Λεωτσάκου στο bankingnews.gr:

Με την 30ετή επιμήκυνση και την μείωση των επιτοκίων στο 1,5% περίπου το ελληνικό κράτος θα μειώσει τις δόσεις του από 6,1 δισ. και προηγουμένως 12 δισ. πριν το PSI+ στα 2 δισ. ή σε ένα εύρος μεταξύ 1,5 με 2 δισ. ευρώ.
Το κεφάλαιο δηλαδή τα 245 δισ. το ελληνικό κράτος θα συνεχίσει να τα χρωστάει.
Βέβαια αν το πρωτογενές πλεόνασμα κάθε χρόνο υπερβαίνει τα 2,5 δισ. και αυτά καταλήγουν στην αποπληρωμή του χρέους σε 94 χρόνια θα έχουμε εξοφλήσει χωρίς να συνυπολογίζονται οι τόκοι.
Άρα το κεφάλαιο δεν θα μειωθεί απλά θα μειωθούν αισθητά οι τόκοι εξυπηρέτησης των δανείων.
Με το haircut π.χ. 50%, το ελληνικό κράτος αυτομάτως θα έβλεπε τα 235 από τα 245 δισεκ. να μειώνονταν στα 117 δισεκ. ευρώ.
Το χρέος από 321 δισεκ. θα μειωνόταν στα 204 δισεκ. περιορίζοντας την σχέση χρέους προς ΑΕΠ στο 111% από 178% που είναι την τρέχουσα περίοδο.

JOURNALIST.gr: Το συμπέρασμα; Στην καλύτερη των περιπτώσεων θα γυρίσουμε στην αφετηρία της κρίσης (στο 2009, δηλαδή) έχοντας χάσει την εθνική μας κυριαρχία, τον εθνικό μας πλούτο που ξεπουλιέται, ιδιωτικές περιουσίες και ρευστό και δεν θα δούμε φως στο τούνελ, όχι με κιάλι, αλλά ούτε με τηλεσκόπιο, σε χρονικές περιοχές, έτη φωτός μακρινές!


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑