ΣΠΥΡΟΣ ΣΤΑΛΙΑΣ: Το εθνικό νόμισμα και η επιλογή του ευρώ που συνιστά εθνικό έγκλημα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ stalias-spyros_01

10 Ιουλίου, 2017 | από JOURNALIST.gr

Όλα τα σύγχρονα κράτη, εκτός από αυτά τα 19 της ευρωζώνης, που έχουν συστήσει μια Τραπεζική Ομοσπονδία Κρατών (όλα μπορεί να αλλάξουν, εκτός από τα χρέη στις τράπεζες), ορίζουν ότι χρήμα, είναι εκείνο το μέσο, με το οποίο οι πολίτες μπορούν να εξοφλούν τους φόρους τους. Μόλις αυτό το ορίσει το κράτος, ας πούμε τη Νέα Ελληνική Δραχμή, οι πολίτες αμέσως, θα την αναζητήσουν για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Ναι, αλλά πού θα βρουν οι πολίτες τις δραχμές για να τιμήσουν τις υποχρεώσεις τους; Πρέπει πρώτα το κράτος να δαπανήσει το χρήμα αυτό, τη Νέα Ελληνική Δραχμή, για να μπορούν οι πολίτες να τη βρουν. Τί σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι το κράτος μπορεί να αγοράσει οτιδήποτε από την αγορά, προϊόντα, υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης και της εργασίας.

Τί σημαίνουν τα παραπάνω; Σημαίνουν κάτι σημαντικό: Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη τα χρήματα των πολιτών για να αγοράσει οτιδήποτε, να βάλει μπρος την παραγωγική μηχανή, αλλά αντίθετα οι πολίτες έχουν ανάγκη το χρήμα του κράτους, για να πληρώσουν τους φόρους τους.

Κατά συνέπεια, γίνεται ξεκάθαρο πως, ούτε τους φόρους έχει ανάγκη ένα επικυρίαρχο κράτος να δαπανήσει, ούτε τα ομόλογα

Οι φόροι υπάρχουν σε ένα επικυρίαρχο κράτος για να μας προστατεύουν από τον πληθωρισμό και η έκδοση ομολόγων είναι μέρος της νομισματικής πολιτικής, να θέτει η κυβέρνηση το επιτόκιο στο επιθυμητό ύψος που αυτή θέλει, έτσι ώστε τα ομόλογα να προσφέρουν τόκο, σε σχέση με την διακράτηση χρήματος, ώστε όλοι κάποτε να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις και χρηματικό πλούτο.

Δεδομένου ότι το χρήμα παίζει ρόλο στον καθορισμό του ΑΕΠ και της ανεργίας, η μή επιθυμία επιστροφής στο Εθνικό Νόμισμα, από τα πολιτικά κόμματα με τον φαύλο, αγράμματο, και ελεεινό ισχυρισμό ότι θα έχουμε πληθωρισμό και άρα προτιμούμε την ανεργία, τη μετανάστευση των νέων, την κατάρρευση της παιδείας, της υγείας, των αμοιβών, της ασφάλειας, αυτό συνιστά έγκλημα κατά του έθνους! Ας προσέξουν πολιτικοί και δικαστές! Η επιλογή του ευρώ συνιστά εθνικό έγκλημα!

Σπύρος Στάλιας

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , ,


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑