ΣΚΛΗΡΟ ΠΟΚΕΡ με την προεδρική εκλογή – Με νύχια και δόντια θέλουν να κρατήσουν καρέκλες οι Σαμαρο-Βενιζέλοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ PRODRIKO-megaro_1

9 Δεκεμβρίου, 2014 | από Στάθης Καγιαλές

του • Στάθη Καγιαλέ

Η κομματική επιλογή του Σταύρου Δήμα, ως υποψηφίου για την προεδρική εκλογή, καταδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ΔΕΝ ΕΧΕΙ τους 180 βουλευτές. Και αυτό γιατί κανείς άλλος – άλλη από τα ονόματα που «έπαιζαν», δεν θα μπορούσε να δεχθεί να συρθεί σαν αμνός στο σφαγείο, αφού, ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα περιλαμβάνονταν, πρόσωπα υπερκομματικής «εμβέλειας» και «αναγνώρισης».

Ο Σταύρος Δήμας καλείται να παίξει αυτό το ρόλο, με την ελπίδα, ότι μέχρι την τελευταία στιγμή, κάτι μπορεί να αλλάξει, όσον αφορά την «κινητικότητα» των βουλευτών, που θα αποφασίσουν να παίξουν το ρόλο «αποστάτη», προκειμένου να σωθεί η παρτίδα Σαμαρά – Βενιζέλου και να μη γίνει η ανατροπή της ανάλγητης κυβέρνησης που στηρίζουν οι αποικιοκράτες.

Στο μεταξύ, η αναμενόμενη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ, να αναστείλει τη λειτουργία της και να μετάσχουν στελέχη της στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, … μυρίζει «μπαρούτι», αφού πέρα από τις διαφαινόμενες προθέσεις, αφήνει παραθυράκι σε …διαφωνούντες βουλευτές της, να αλληθωρίσουν προς το «ΝΑΙ» στο Σταύρο Δήμα, έχοντας εξασφαλίσει «πολιτική δικαιολογία».

Έτσι ο κυρ-Φώτης, θα πατήσει σε «δύο βάρκες», εξασφαλίζοντας θέσεις σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα θα έχει βοηθήσει στην «αποστασία», που ίσως προσφέρει σανίδα σωτηρίας σε Σαμαρά – Βενιζέλο. Η απόφαση να ενισχύσει το ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν πιο «καθαρή», αν περίμενε το ναυάγιο της προεδρικής εκλογής και την προκήρυξη εκλογών.

Δικαιολογία για την καταμέτρησή του στους αποστάτες, δεν έχει ο Παναγιώτης Μελάς, πρώην ΑΝΕΛ, αφού υποτίθεται ότι έφυγε για να ψηφίσει πρόεδρο τον Κώστα Καραμανλή, αν και είχε αρχίσει το …ζεϊμπέκικο με τίτλο «για το καλό του λαού», για να περιλάβει και άλλες υποψηφιότητες της συγκυβέρνησης.

Οι βουλευτές που θα ψηφίσουν Σταύρο Δήμα, ψηφίζουν υπέρ των αποικιοκρατών και της υποτέλειας της χώρας. Αν η συγκυβέρνηση κρατηθεί στην εξουσία, έστω για λίγους μήνες ακόμα, αν θα ξεπεράσει το σκόπελο της προεδρικής εκλογής, θα βυθίσει τη χώρα βαθύτερα στην εξάρτηση και τους πολίτες της στο κάτεργο. Την επόμενη των εκλογών θα φέρει το νέο μνημόνιο με όποια ονομασία εμπνευστεί.

Η «διαπραγμάτευση» δεν ήταν τίποτε διαφορετικό από τις προηγούμενες, που έφεραν υποτέλεια, φόρους, χρέη, δυστυχία για το λαό, εκθεμελίωση του κράτους και μετατροπή του σε μπανανία. Η επίσπευση της προεδρικής εκλογής, άλλωστε, που ξεκάθαρα επιβλήθηκε από τους ξένους, έχει ένα και μόνο στόχο: Να δοθεί «θεσμική παράταση» στην προσκυνημένη κυβέρνηση να περάσει τις απαιτήσεις των ξένων εντολοδόχων της.

Οι Έλληνες μπροστά στις κάλπες, θα πρέπει με την ψήφο τους να συνενώσουν τις υγιείς αντιμνημονιακές δυνάμεις και να δώσουν σαφή εντολή συνεργασίας των κομμάτων που έχουν μέχρι σήμερα σταθερή θέση και δεν έχουν γίνει ούτε για μία ημέρα δεκανίκια των συγκυβερνήσεων ΓΑΠ-Παπαδήμου-Σαμαρά-Βενιζέλου.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →



Επιστροφή στην αρχή ↑