ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΑΠΑΚΟΥ ΓΙΑ ΕΔΟΕΑΠ: Η πρόταση των εργοδοτών με φερετζέ!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ EDOEAP-ktirio-logo

22 Ιουλίου, 2017 | από JOURNALIST.gr

Η πρόταση Καπάκου είναι η πρόταση των εργοδοτών με φερετζέ. Προτείνει να εφαρμοστούν οι εισφορές που ισχύουν στον ΕΦΚΑ, και για τον ΕΔΟΕΑΠ. Αυτό σημαίνει από 3% που πληρώνουν οι συνταξιούχοι και παρακρατείται από την επικούρηση τους, να αυξηθεί σε 6% και ταυτόχρονα να πληρώνουν άλλο ένα 6% παρακράτηση από την κύρια σύνταξή τους για το ίδιο θέμα. Δηλαδή, διπλό χαράτσι για την ασπιρίνη.

Οι εργαζόμενοι ή όσοι ακόμα πληρώνονται, έχουν μόνο 3% παρακράτηση στον ΕΔΟΕΑΠ για περίθαλψη, επικούρηση, πρόνοια και εφάπαξ. Αυτό με την πρόταση Καπάκου γίνεται 10,04%. Όλα αυτά γίνονται βέβαια, για να μην ξοδεύονται εργοδότες και κυβέρνηση.

Προϋπόθεση της διαπραγμάτευσης μέχρι τώρα ήτανε η κυβέρνηση να καθορίσει ένα πόρο στη θέση του αγγελειόσημου, που το χάρισε στους εργοδότες. Οι αναλογιστικές μελέτες λένε ότι, για να επιβιώσει ο ΕΔΟΕΑΠ με τους σημερινούς ασφαλισμένους, χρειάζεται 60 εκατ. ευρώ. το χρόνο, για να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων και αυτά που χρωστά. Αν αυξηθεί ο αριθμός των ασφαλισμένων με τους εργαζόμενους στα περιοδικά και στα τυπογραφεία των περιοδικών, το κόστος ξεπερνά (σύμφωνα με τη αναλογιστική μελέτη Ρομπόλη) τα 70 εκατ. ευρώ το χρόνο.

Επομένως οι εισφορές δεν φτάνουν. Πρέπει η κυβέρνηση να καθιερώσει πόρο. Γιατί αν εξαιρέσει κανείς 1-2 εφημερίδες και 2 κανάλια, όλοι οι άλλοι χρωστάνε πολλά εκατ. ευρώ από θαλασσοδάνεια σε τράπεζες και σε ασφαλιστικά ταμεία.

• Απλώς, ο Καπάκος εμφανίζεται ως λαγός του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με την Αντωνιάδου, ετοιμάζονται να βάλουν την ταφόπλακα, για να μας πάνε όλους μαζί στον ΕΟΠΠΥ.

Και βέβαια όλα αυτά, δεν μπορούν να κουβεντιαστούν μόνο σε μία συνεδρίαση όπως θέλουν Καπάκος, Αντωνιάδου και η παρέα τους. Γι’ αυτό καλό είναι να μην τρώμε το παραμύθι τους αμάσητο!

Ετικέτες: , , , , , , ,


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑