ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ «ΘΕΣΜΩΝ»: Μεθοδεύουν ανοικτά, ανατροπή της κυβέρνησης, μέσω της συμφωνίας στη διαπραγμάτευση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ Christine-Lagarde_1

24 Ιουνίου, 2015 | από Στάθης Καγιαλές

► του Στάθη Καγιαλέ

Η αντιπρόταση – λαιμητόμος που κατάθεσε η πλευρά του ΔΝΤ με τη σύμφωνη γνώμη των λοιπών «θεσμικών εκτελεστών», δεν αφήνει πλέον καμία αμφιβολία, ότι ο στόχος τους δεν είναι το χρέος, αλλά η εξόντωση της Ελλάδας, που θέλουν να τη βγάλουν από το Γιούρογκρουπ, όμως, με τους δικούς τους όρους, πέρα από κάθε έννοια εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου, που προστατεύει σαφώς τις χώρες σε οικονομική αδυναμία. Η αντιπρόταση των συμμάχων Σαμαρά – Βενιζέλου, οι οποίοι ενεργούσαν και ενεργούν, ως πειθήνια όργανά τους, έχει και ένα μεγάλο στόχο: Την κυβέρνηση Σύριζα – ΑΝΕΛ, που… τόλμησε να αναδείξει το πρόβλημα χρέους σε ευρωπαϊκή υπόθεση κόντρα στις πολιτικές λιτότητας.

Όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει η αντιπρόταση, στοχεύουν στην ανατροπή της κυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου. Θα σταθούμε, όμως, σε ένα από αυτά με τη μεγαλύτερη πολιτική σημασία, που εύκολα την κατανοούν όλοι: Ζητούν την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ για τα νησιά, θέση που εν γνώσει τους θα δημιουργήσει ρήγμα στη Βουλή, με το δηλωμένο «όχι» Καμμένου και από εκεί και πέρα ελπίζουν στην πτώση της κυβέρνησης.

Πρόκειται, όχι μόνο, για ωμή παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά για ένα καθαρό πραξικόπημα, με συμμάχους τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, που έχουν υιοθετήσει τη θέση ότι θα ψηφίσουν την όποια συμφωνία, «για να μείνει πάση θυσία, η Ελλάδα στην Ευρωζώνη». Αυτή η θέση, είναι καθαρά υποστηρικτική της άθλιας παρέμβασης στα εσωτερικά της χώρας από τα ξένα κέντρα και συμφέροντα.

•  Η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου για την ΕΕ, αποτελεί απειλή, αφού η όποια επιτυχία της θα είναι –ταυτόχρονα- και νίκη της αμφισβήτησης της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ, μέσω «θεσμών», που δεν έχουν καμία δικαιοδοσία στην άσκηση κοινής πολιτικής.

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά αυτά τα κέντρα, που τα παίζουν όλα για όλα, χωρίς να υπολογίζουν τίποτα, έξω από τα στενά τους συμφέροντα. Ακόμα και το «γκρέξιτ», το σχεδιάζουν με τους δικούς τους όρους, για να αφαιρέσουν από την Ελλάδα τις αναπτυξιακές δυνατότητες που θα αξιοποιούσε αν επέλεγε την -με δικούς της όρους- έξοδο από την Ευρωζώνη και την έκδοση εθνικού νομίσματος.

Αυτές τις αναπτυξιακές δυνατότητες – εργαλεία, τις μόνες που μπορούν να φέρουν την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης, αποκρύπτουν σκόπιμα από το λαό και όλα τα κόμματα του ευρώ, που ελέγχονται (μέσω Ζίμενς και άλλων διεθνών κέντρων διαφθοράς) από τους «δανειστές». Το να στραφεί η Ελλάδα στη δραχμή, πράγματι θα είναι καταστροφή, αν αυτό το κάνει υπό το καθεστώς που θα υπαγορεύσουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, συνεχίζοντας έτσι να κρατούν στο χέρι την υποτέλεια της Ελλάδας και του πλούτου της.

thesmoi-1Η Ελλάδα μπορεί να τα βροντήξει από τη διαπραγμάτευση και να φύγει, κάτι που δεν θέλει ο Τσίπρας, καθώς τότε θα χαθεί η μεγάλη μάχη για να αλλάξει την Ευρώπη και να ακυρώσει την επιρροή αυτών των κέντρων. Θα πρέπει να σταθμίσει καλά τις δυνατότητες και τα περιθώρια που έχει για να αλλάξει το σημερινό status quo, χωρίς να κινδυνεύσει η Ελλάδα με ολοκληρωτική καταστροφή, παραμένοντας στο κοινό νόμισμα.

Ένα άλλο ψέμα των Σαμαράδων και λοιπών, είναι ότι η Ελλάδα έχει χάσει όλους τους Ευρωπαίους φίλους της στην Ευρωζώνη. Ποιούς φίλους; Αυτούς που δεν είχε ποτέ; Μόνη της ήταν από την πρώτη στιγμή. Και μιλάμε για τις σημερινές ηγεσίες των κρατών – μελών της ΕΕ και όχι για τους λαούς τους… Η μόνη «φιλία» ήταν αυτή των Σαμαρο-Βενιζέλων με τα κέντρα αυτά, που κάποια στιγμή αποφάσισαν μαζί με το Γιωργάκη να κόψουν το νήμα της ζωής της Ελλάδας, για να τελειώνουν με αυτή και πλάι της να τελειώσουν και τον ελληνισμό της Κύπρου, που δυστύχησε να μην έχει στο τιμόνι τον Τάσσο Παπαδόπουλο.

Αυτά τα κέντρα, πρόσθεσαν στις «μαριονέτες» τους και μία ακόμη, του Ποταμιού. Ημέρα της «κρίσιμης» σημερινής συνεδρίασης του Γιούρογκρουπ (Τετάρτη 25 Ιουνίου), με τα σφυροκοπήματα κατά της Ελλάδας στο πρόσωπο του Τσίπρα, σαν «ποταμίσιος χάνος», ο Σταυράκης, συνέτρωγε πανευτυχής, με τους πρωθυπουργούς του Βελγίου, της Ολλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Φινλανδίας και με ένα σωρό άλλους χαρτογιακάδες – εκτελεστές της Ελλάδας.

•   Όπως έγραψε ο καλός συνάδελφος Βαγγέλης Δεληπέτρος, «Και ο Σαμαράς. Και η Γεννηματά. Και ο Θεοδωράκης. Πλήρης η τρόικα στις Βρυξέλλες».

Όλοι τους εκεί, έτοιμοι να δώσουν «γη και ύδωρ», όσο απομένει πλέον, στους φίλους τους αποικιοκράτες.

•  Η σύνθεση (κάτω φωτό) είναι από την patris-news.gr


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑