ΠΟΣΟ ΜΑΚΡΙΑ μπορεί να πάει κανείς για ένα καπουτσίνο βέρο;

ΧΙΟΥΜΟΡ roma-caffe-1

26 Ιουνίου, 2016 | από Στάθης Καγιαλές

0

Πόσο μακριά μπορεί να πάει κανείς
για ένα καπουτσίνο βέρο;

– Και να μή σε ρωτάνε το… ενοχλητικό
«μονό ή διπλό;»

του Στάθη Καγιαλέ 

Σχοινί – κορδόνι το ‘χουν στην Ελλάδα τα καφέ που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια, με τον ένα καφέ να κόβουν… διπλή τιμή και χωρίς απόδειξη… Αλλά και απόδειξη να κόψουν, καλό στους δανειστές κάνουν που τσεπώνουν το ΦΠΑ κι εμείς τρώμε τη… φάπα του χρέους που πρέπει να ξοφλήσουμε!

Άσε που για τους θεριακλήδες, η ερώτηση δεν έχει πρόβλεψη:
– Μήπως τριπλό;;;

Όμως, στη ζάχαρη για την παραγγελία του γλυκού, δεν ρωτάνε, «διπλή, τριπλή» κ.λπ., γιατί βλέπετε δεν υπάρχει πρόβλεψη για έξτρα χρέωση στη ζάχαρη! Εκτός κι αν έρθουν νέα προαπαιτούμενα από Βερολίνο και Βρυξέλλες.

Φανταστείτε, τώρα, να το ζούσαμε κι αυτό! Ή κάτι αντίστοιχο… όπως:

  • Ένα σουβλάκι – καλαμάκι, παρακαλώ.
  • Μονό ή διπλό κύριε;;;

Ή…

  • Μια φρατζόλα ψωμί, παρακαλώ
  • Μονή ή διπλή κύριε;;;

Ακόμα χειρότερα, να πας να ζητήσεις τη νύφη σε γάμο από τον πατέρα της και να σε ρωτήσει αν τη θέλεις… μονή ή διπλή!!! Και πάλι καλά, να εννοεί το «διπλή» σε βάρος, καλοταϊσμένη και όχι σε… ψυχές (να σού ‘χει δηλαδή και έτοιμο το… μπεμπέ του… προηγούμενου!!!).

Σε… προίκα, πάντως δεν παίζει πλέον, όχι μόνο το «διπλή» αλλά ούτε το «μονή»! Είτε γιατί δεν υπάρχει ούτε σε παλιά φωτό προ κρίσης είτε γιατί, αν πιεστεί ο γαμπρός να πάρει προίκα, το πιο πιθανό είναι να πάρει… δρόμο και να μην γίνει ο γάμος για να γλυτώσει τον ΕΜΦΙΑ.

Μόνο στο καφενείο της Βουλής δεν ακούς την ερώτηση «μονός ή διπλός», γιατί οι πολιτικοί τα θέλουν όλα, μονά – ζυγά, δικά τους.

musical-clipart-2«Και χρήματα και κτήματα γιατί έχουν αισθήματα…» 

.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:

Όταν παραγγέλνεις στην Ιταλία, τί περιμένεις να σου φέρουν;

  • Αν ζητήσεις καφέ, σου φέρνουν εσπρέσο στην ελάχιστη ποσότητα.
  • Αν ζητήσεις καφέ λούνγκο, σου φέρνουν εσπρέσο στην μέγιστη ποσότητα του φλυτζανιού (χωρίς να σου χρεώνουν το παραπάνω… νερό).
  • Αν ζητήσεις μακιάτο σου φέρνουν εσπρέσο με γάλα (στην ίδια τιμή και χωρίς να σου χρεώσουν το γάλα).
  • Αν ζητήσεις καφέ κορέτο, σου προσθέτουν στον εσπρέσο 5 μιλιλίτρ (όχι περισσότερο για να μην χαλάσει το καϊμάκι) γκράπα ή λικέρ του γούστου σου, που το δηλώνεις. Δεν αρχίζουν να σε ρωτάνε «τί λικέρ; μπανάνα, τσέρι, δαμάσκηνο, αχλάδι, αμύγδαλο, καρύδα, λεμοντσέλο, ζαμπούκα, κ.λπ., γιατί  στο τέλος θα πρέπει να σου σερβίρουν… μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο!
  • Αν ζητήσεις καπουτσίνο, σου φέρνουν… καπουτσίνο στο φλιτζάνι του και όχι διπλό ή τριπλό σε… μπουκάλι της πορτοκαλάδας!

Τελεία και παύλα.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην αρχή ↑