ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΑΜΙΛΟ: Το σκυλί που ταξίδευε μόνο του με το λεωφορείο

ΦΩΤΟNEWS CAMILLO-sanremo

5 Φεβρουαρίου, 2014 | από JOURNALIST.gr

Πέθανε ο διάσημος Καμίλο, το σκυλί μασκότ του Σαν Ρέμο, που ταξίδευε μόνο του με το λεωφορείο. Ο Καμίλο, έπαιρνε το λεωφορείο κάθε πρωί, για μια μεγάλη βόλτα στα χωριά του Σαν Ρέμο και γύριζε σπίτι κατά το σούρουπο. Η ιστορία του, η οποία φαινόταν σαν ένα παραμύθι, φιλοξενήθηκε από όλες τις εφημερίδες, ενώ η είδηση του θανάτου του, δημοσιεύτηκε στην προσωπική σελίδα του, στο φέισ-μπουκ.

Ο μιγάς σκύλος Καμίλο, ήταν 12 ετών και σύντομα έγινε η μασκότ του Σαν Ρέμο και της οδού Παλάτσο, λίγα βήματα από το Θέατρο «Άριστον», μήνες πριν και πέρασε στα πρωτοσέλιδα για την αξιοσημείωτη ευφυΐα και… ανεξαρτησία του. Ο Καμίλο χρησιμοποιούσε μόνο το λεωφορείο και τις διαβάσεις πεζών.

Οι ιδιοκτήτες του, μητέρα και κόρη, που διατηρούν κατάστημα παραδοσιακών προϊόντων, είχαν σκεφτεί να του δώσουν ένα GPS (!) για να παρακολουθούν τις κινήσεις του, δεδομένου ότι συχνά εξαφανιζόταν για βόλτες… μισής ημέρας.

Ο Καμίλο ήταν αγαπητός από όλους, που φρόντιζαν για τη υγεία του. Ειδικά μια ομάδα εμπόρων φρόντιζε ακόμα και να ενημερώνει το κοινό, όπως κάποια φορά που του κρέμασαν ταμπελάκι με την ένδειξη «Μη μου δώσετε τίποτα να φάω γιατί θα κάνω εξετάσεις».

(πηγή: ANSA.it – http://bit.ly/1nT6vR3)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑