ΝΙΚΟΣ ΠΗΓΑΔΑΣ: Τορπίλες και Συρματόπλεγμα – Οι ήρωες του ελληνικού εμπορικού ναυτικού στο Β” Παγκόσμιο Πόλεμο

DESK torpiles-sm

4 Νοεμβρίου, 2010 | από JOURNALIST.gr

Οι συγκλονιστικές ιστορίες των Ελλήνων ναυτικών που αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου πολέμου, ζωντανεύουν μέσα από την έρευνα του δημοσιογράφου Νίκου Πηγαδά. Ένας φόρος τιμής στους άγνωστους ήρωες του Ελληνικού Εμπορικού Ναυτικού.

nikos_pigadasΝίκος Πηγαδάς με το βιβλίο του «Τορπίλες και Συρματόπλεγμα», ολοκληρώνει μια διεθνή έρευνα, που έρχεται να συμπληρώσει μια λαμπρή καριέρα ανεκτίμητης προσφοράς στην ελληνική ναυτιλία, ως δημιούργημα των ανθρώπων της θάλασσας, μια ναυτιλία που έχτισαν με ιδρώτα και αλάτι, με το αίμα του σώματος και της ψυχής τους, παλεύοντας στα καταστρώματα, τις γέφυρες και τις μηχανές, κόντρα στα θεριά της φύσης και στα λογής συμφέροντα, αφήνοντας πίσω τους μια μεγάλη κληρονομιά για την Ελλάδα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας με το νέο βιβλίο του, που ακολούθησε τα προηγούμενα: «Αίγινα, κάθε Κελί Σελίδα Ιστορίας» και «Εθελοντές στο Κομβόι του Θανάτου», μας αφήνει μια υπόσχεση ότι το πλούσιο πνεύμα του και η αστέρευτη πένα του, θα μας δώσει και άλλες συγκινήσεις και ξεφυλλίζοντας να αντλήσουμε ότι μπορέσουμε από τη γνώση και τη σοφία του, να γευτούμε το λιτό και απαράμιλλα αυστηρό αλλά δίκαιο ύφος και ήθος που τον διέκρινε σε όλη του τη διαδρομή στη δημοσιογραφία, την οποία τίμησε όσο λίγοι. Αυτή η καθαρή, τίμια και διαυγής δημοσιογραφία και όσοι από εμάς την υπηρετήσαμε ή την υπηρετούμε, του χρωστάμε πολλά.

Στάθης Καγιαλές

Πηγή: SHIPPINGnet.EU  http://www.shippingnet.eu/library_BOOKS.htm

torpilesΕκδότης: Ν. & Σ. Μπατσιούλας
ISBN13: 978-960-6813-24-5
Σελίδες: 376
Ημ/νία Έκδοσης: Νοέμβριος 2010
Εξώφυλλο: Μαλακό
Μέγεθος: 17×24
Έκδοση: A


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑