ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗΣ:  Έφυγε ο πλοίαρχος – προστάτης των ναυτικών

ΠΡΟΣΩΠΑ fountoylakis-nicolas_01

7 Νοεμβρίου, 2016 | από Στάθης Καγιαλές

0

Το ελληνικό εμπορικό ναυτικό μετρά τη μεγάλη απώλεια του Έλληνα πλοίαρχου, Νικόλα Φουντουλάκη, που έφυγε στις 6 Νοεμβρίου σε ηλικία 44 ετών, από ανακοπή. Ο διακεκριμένος πλοίαρχος Φουντουλάκης, ήταν εκείνος που κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου CON R” σε ναυπηγείο στο Πέραμα για επισκευές, ανακάλυψε σε διπλανό ναυπηγείο, το παροπλισμένο πλοίο “Anatoliy Churinov”, χρεοκοπημένης ναυτιλιακής  με τους Ρώσους ναυτικούς του, εγκαταλελειμμένους επί μήνες, απλήρωτους και νηστικούς και έλαβε μέριμνα για τη σίτισή τους.

fountoylakis-nicolas_02-smΟ Νικόλας  από την πρώτη στιγμή, φρόντισε για τα καθημερινά τους γεύματα και τις προμήθειές τους, με τη συνδρομή του ανθυποπλοίαρχου Eugen Aleksandrov και της μαγείρισσας Αθανασίας Καλογεράκη, που αποτελούσαν πλήρωμα του CON R”.

Η καμπάνια του Νικόλα για την εξεύρεση λύσης, έφτασε και στο πόρταλ μας SHIPPINGnet.EU, το οποίο κινητοποιήθηκε με τη δημοσίευση μεγάλης βίντεο – συνέντευξης με τους 6 ναυτικούς, Andreas Izotov (μάγειρας), Ilya Patokin (υπολποίαρχος), Sergei Mokeev (Α’ μηχανικός), Valeri Chuiakov (ναύτης), Igor Zhilevich (ναυτόπαις), Alexander Mitiakov (εργοδηγός).

Η ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος να φτάσει στη Διεθνή Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Μεταφορές (International Transport Workers‘ Federation – ITF) και στις αρμόδιες αρχές των εμπλεκομένων χωρών, που οδήγησε στα πρώτα απτά αποτελέσματα.

Ο Νικόλας Φουντουλάκης, που μετρά στην καριέρα του πολυάριθμες πρωτοβουλίες αλτρουισμού, συναδελφικότητας, κοινωνικής ευαισθησίας και ανθρωπιάς,  έφυγε πρόωρα από τη ζωή, έχοντας, όμως, επιτύχει να μαλακώσει το δράμα των Ρώσων ναυτικών και έχοντας αφήσει πίσω του τεράστιο ανθρωπιστικό έργο για τους ναυτιλλόμενους.


anatoliy-churinov_01Το Anatoliy Churinov”
(IMO:  9127980),

2,086 τόνων, είναι
πλοίο γενικού

φορτίου, με σημαία Belize,
της εταιρείας

Nord Shipping Group SIA
(συμφερόντων

Anatoliy Kolesov),
με έδρα τη Ρίγα Λετονίας

>


ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΞΗ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην αρχή ↑