ΛΟΥΚΕΤΟ στο «Χρηματιστήριο»; Η… κλινικά «νεκρή» εφημερίδα, στερεύει κι από μελάνι!

ΣΧΟΛΙΑ chrimatistirio

6 Μαΐου, 2016 | από Στάθης Καγιαλές

ΕΚΤΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΑ ΜΜΕ

Η εφημερίδα αυτή είχε ουσιαστικά κλείσει από την εποχή που πέρασε η ιδιοκτησία της σε όμιλο εκδόσεων περιοδικών αυτοκινήτου, με ταυτόχρονο πογκρόμ απολύσεων δημοσιογράφων και μετασχηματίστηκε σε «σταυρόλεξο» – τυφλοσούρτη, προκάτ σελίδων – ειδήσεων σε εφαρμογή του… επενδυτικού σχεδίου της νέας ιδιοκτησίας, παρά τις τότε παρεμβάσεις της ΕΣΗΕΑ, που αν είχαν αξιολογηθεί σωστά, ίσως να αποδεικνύονταν και σωτήριες.

Η τότε εξέλιξη ήταν μια σκέτη τραγωδία, «γραμμένη» από σύγχρονους τραγικούς πρωταγωνιστές. Ουδέποτε το «Χρηματιστήριο» ανέκαμψε κυκλοφοριακά και δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει την αναγνώριση και αναγνωσιμότητα που είχε στο παρελθόν.

Θα μπορούσε, μάλιστα, να μετονομαστεί από «Χρηματιστήριο» σε… νιουζλέτερ με τίτλο: «Η φτήνια τρώει τον παρά», αλλά παρέμεινε η ίδια ονομασία, για να θυμίζει την απόλυτα επιτυχημένη προσπάθεια και πορεία που διέγραψε με πρωταγωνιστές τους προκατόχους της.

Έτσι γίνεται πάντα όταν παίρνουν το τιμόνι από τους ειδήμονες κάποιοι, που το μόνο τιμόνι που ξέρουν να σοφάρουν, ίσως είναι του ΙΧ τους…

JOURNALIST.GR
.


  • ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BANKINGNEWS (απόσπασμα)

Κλείνει μετά από σχεδόν 25 χρόνια λειτουργίας η ιστορική οικονομική εφημερίδα «Χρηματιστήριο»

Μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για το χώρο του Τύπου, ειδικά των οικονομικών μέσων ενημέρωσης, σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα, καθώς η εφημερίδα «Χρηματιστήριο», μία από ελάχιστες οικονομικές εφημερίδες που είχαν απομείνει στην Ελλάδα, παύει την έκδοσή της.
Η οικονομική εφημερίδα Χρηματιστήριο, στο παρελθόν είχε φτάσει να έχει ημερήσια κυκλοφορία 54 χιλ. φύλλα και με πολύ μεγάλη παρέμβαση στο χώρο της οικονομίας και των επιχειρήσεων.
Εκ των βασικών δημιουργών της εφημερίδας ήταν ο Βαγγέλης και Μπάμπης Νιάκας, ενώ τα τελευταία χρόνια είχε περάσει στον έλεγχο της Motorpress.
Η απόφαση για να κλείσει η εφημερίδα Χρηματιστήριο θεωρείται σχεδόν ειλημμένη και αποτελεί μια ιδιαίτερα δυσάρεστη εξέλιξη για τους εργαζομένους αλλά και για το χώρο του Τύπου συνολικά.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑