ΛΑΓΑΝΕΣ, παραδοσιακή συνταγή για τη φετινή Καθαρά Δευτέρα

Νεότερα σχόλια 12 Μαρτίου, 2016 | από JOURNALIST.gr

 

Φέτος θα φτιάξουμε χειροποίητες, παραδοσιακές λαγάνες, με αλεύρι των Μύλων Αγίου Γεωργίου, παρέα με την Madame Ginger

Υλικά

● 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
● 400γρ. αλεύρι ζυμωτό
● 2 φακελάκια ξερή μαγιά (14 γρ.)
● 2 κούπες χλιαρό νερό (~35oC)
● 2 κ.γ. αλάτι
● 2 κ.σ. ελαιόλαδο
● 2 κ.σ. ζάχαρη

Ιδέες για γεύση και άρωμα:

● Πάστα λιαστής ντομάτας ή λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
● Ρίγανη και ελιές
● Σουσάμι
● Πάπρικα γλυκιά ή καπνιστή
● Αποξηραμένο ή τηγανητό κρεμμύδι
● Ξηροί καρποί (φουντούκια, καρύδια κτλ)

Εκτέλεση

1. Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, μαζί με τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε και λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός. Αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 20′ να τραφεί η μαγιά από τη ζάχαρη

2. Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το προζύμι, τα άλευρα και το αλάτι και χτυπάμε με τον γάντζο μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη και να έχει μαζευτεί στον γάντζο

4. Χωρίζουμε σε 4 μπάλες, αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε για 30-40 λεπτά σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν
5. Ζυμώνουμε ξανά τις μπάλες ζύμης ξεχωριστά την καθεμία, σε αλευρωμένο πάγκο. Προσθέτουμε στην κάθε μπάλα το υλικό ή το αρωματικό της προτίμησής μας την ώρα που τη ζυμώνουμε
6. Ανοίγουμε με τον πλάστη στο σχήμα της λαγάνας. Τοποθετούμε στο ταψί και αφήνουμε πάλι για 20 λεπτά να φουσκώσουν. Με τα δάχτυλά μας κάνουμε τρύπες και περνάμε τις λαγάνες με νερό και ελαιόλαδο με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι
7. Ψήνουμε τις λαγάνες σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να χρυσαφίσουν

Παρουσίαση/Μαγειρική: Μαριλού Παντάκη (MadameGinger.com)
Directed by: Alexandros Ioannidis
Filmed & Edited by: Anastasis Papagelis
Make Up & Hair: Μαιρηλού Τζιβελέκη
Behind The Scenes Chef: Αλμπέρτος Σιμιλλίδης
Necklace: Trés Chic Handmade Jewelry

Ετικέτες: ,


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →



Επιστροφή στην αρχή ↑