ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ: “Να τελειώνουμε με τα ποντίκια, τα φίδια, και τους λαγούς”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ TZORTZIA-KONTRAROY

2 Ιουνίου, 2015 | από JOURNALIST.gr

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ
της Τζώρτζιας Κοντράρου

Ενόψει των αρχαιρεσιών στην ΕΣΗΕΑ μήπως είναι καιρός να δώσουμε τέλος στους πειραματισμούς με τις επιλογές μας και να στραφούμε στα σίγουρα, βαριά χαρτιά του σωματείου μας; Σε εκείνους, που οι νεόκοποι, αδαείς, συμβιβασμένοι και φιλόδοξοι συνδικαλιστές τους αποκαλούν «δεινόσαυρους».

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που υπέγραψαν τις τελευταίες συλλογικές συμβάσεις του κλάδου μας, που ακόμη και τώρα, σε πείσμα των προθύμων έχουν ρυθμίσεις που μένουν όρθιες.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που διέσωσαν το ταμείο μας από τις ενοποιήσεις.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που έδειξαν το δρόμο για βρεθούν τα 10 εκατομμύρια για να καλυφθούν οι επικουρήσεις και οι παροχές υγείας.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που γνωρίζουν και να διαβάζουν νόμους, να καταρτίζουν διατάξεις και να προωθούν ρυθμίσεις προς όφελος του κλάδου.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που ντρέπονται να μοιράζουν συσσίτια φτώχειας και εξαθλίωσης και απαιτούν όλα τα χρήματα να δίνονται απευθείας στους ανέργους και όχι στους μεσάζοντες και στα ΚΕΚ.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που θέλουν θέσεις εργασίας με μισθό και όχι μπλοκάκια πείνας και ξέρουν καλά πως μπορούν να τις κατοχυρώσουν.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που ξέρουν να στριμώχνουν τους εργοδότες και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να εξασφαλίσουν λύσεις, που δεν επιτρέπουν στα αφεντικά να θησαυρίζουν ,συρρικνώνοντας μισθούς και θέσεις εργασίας με τον μόνιμο εκβιασμό του λουκέτου.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που με την εμπειρία τους, τις γνώσεις του, το κύρος τους καταλαβαίνουν τι σημαίνει εργασία, τι σημαίνει ασφαλιστικό, τι σημαίνει οικονομία, τι σημαίνει υγεία.

Είναι εκείνοι οι «δεινόσαυροι» που ο όγκος και η δύναμη της προσωπικότητας τους – δοκιμασμένες αξίες – μπορούν να αποτελέσουν τους οδηγούς για αποτελεσματικούς και ουσιαστικούς αγώνες.

Το μοντέλο των αμαθών, ημιμαθών και καιροσκόπων το είδαμε και το πληρώσαμε ακριβά στον ΕΔΟΕΑΠ.

Χρειάζεται δύναμη. Δοκιμασμένη στάση ζωής. Ιστορία και γνώση. Να τελειώνουμε με τα πειράματα και τη λάσπη.

Να τελειώνουμε με τα ποντίκια, τα φίδια, και τους λαγούς.

Τζώρτζια Κοντράρου
Υποψήφια εκπρόσωπος των συνταξιούχων
στο Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑