JOURNALIST.gr: Τί δεν σας είπαν για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ chardouvelis-simitis

9 Ιουνίου, 2014 | από Στάθης Καγιαλές

0

Η «έγκυος» κυβέρνηση με το «πυροτέχνημα» του… ανασχηματισμού για δύο περίπου βδομάδες σε κυοφορία, λίγο κινδύνεψε να τιναχτεί στον αέρα, μετά από το σοκ των ευρωεκλογών. Η αλήθεια, όμως, είναι, ότι παρά την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ, η κάλπη σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έδωσε το φιλί της ζωής με τα «ποσοστά επιβίωσης» που πήραν και γλύτωσαν προς το παρόν την κατάρρευση.

Η έκπληξη Σαμαρά στον ανασχηματισμό ήταν η ανάθεση του υπ. Οικονομικών σε άνθρωπο των τραπεζών. Απόλυτα ταυτισμένο με την μέχρι σήμερα πολιτική που εφάρμοσε η συγκυβέρνηση, από την περίοδο Παπαδήμου. Παράλληλα με την ανακοίνωση του ονόματος του νέου υπ. Οικονομικών, τα κανάλια άρχισαν την μπουρδολογία, ότι αυτός θα διαπραγματευθεί το χρέος, ότι θα εφαρμόσει πιο φιλολαϊκή πολιτική, ότι, ότι, ότι…

NEWgovernment_090614Το μόνο που θα κάνει ο κ. νέος υπουργός, είναι να συνεχίσει την ίδια πολιτική αφανισμού της ελληνικής οικονομίας, της παράδοσης της χώρας μέσω του χρέους και της ανεξαρτησίας της στους ξένους, άνευ όρων, με τα παλιά και νέα μνημόνια.

Η έννοια της διαπραγμάτευσης δεν έχει καμία έννοια και εφαρμογή σε ένα καθεστώς υποτέλειας, όπου οι αποικιοκράτες είναι αυτοί που βάζουν όρους στο βρόμικο παιχνίδι τους σε βάρος κρατών, λαών και πολιτών. Για να πάρουμε την Ελλάδα πίσω, χρειάζεται άλλη κυβέρνηση και πόλεμος με τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, όχι διαπραγμάτευση. Η διαπραγμάτευση, έχει μόνο ένα νόημα: Να διαλέξουμε με ποιό φονικό όπλο θα μας εκτελέσουν!

Η επιλογή του νέου υπ. Οικονομικών, δείχνει και κάτι άλλο: Τη συνέχεια και συνέπεια στην πολιτική Σημίτη, του οποίου ήταν σύμβουλος ο νέος υπουργός. Και την συγκατάθεση Σημίτη, τόσο σε επίπεδο εφαρμοζόμενης πολιτικής, όσο και στήριξης της κατάστασης Βενιζέλου στο ΠΑΣΟΚ, που ελπίζει ότι θα διασωθεί στις βουλευτικές εκλογές. Σημαίνει όμως και την ανεπίστρεπτη συγκατάθεση Σαμαρά στις πολιτικές των μνημονίων, που πριν να δει πρωθυπουργία είχε καταγγείλει…

Τα υπόλοιπα νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, μιλάνε με τα έργα και τις ημέρες τους στο πρόσφατο παρελθόν… Άνθρωποι που πήραν στα χέρια τους ένα, δύο υπουργεία και τα κατέστρεψαν και μαζί με αυτά όλες τις όποιες υποδομές υπήρχαν. Άνθρωποι που θυσίασαν την προοπτική ενός κοινωνικού κράτους στα οικονομικά συμφέροντα και στο κέρδος, που κατεδάφισαν τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα ασφαλιστικά ταμεία, που πετσόκοψαν μισθούς και συντάξεις στο βωμό της πολιτικής της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Ο ανασχηματισμός είχε και ένα άλλο στόχο: Αυτό των εντυπώσεων, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Τίποτα, όμως, δεν μπορεί να αλλάξει, ούτε με τα τρικ των «ελαφρύνσεων» των αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, ιδέα που προωθούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Αντίθετα με το τί θέλει να φανεί, η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου (με δεκανίκι Σημίτη), διέσωσε τον Άδωνη από το υπουργείο – σφαγείο Υγείας, τοποθετώντας στη θέση του τον Βορίδη, το έτερο μέλος της κληρονομιάς Καρατζαφέρη. Στα άλλα υπουργεία τοποθέτησε όλους τους «γενίτσαρους» της μνημονιακής πολιτικής, τους πιο σκληρούς σε θέσεις, λόγια και έργα.

Έτσι προχωρεί η πολιτική κατεδάφισης της χώρας και αφανισμού των πολιτών της, υπό το γενικό τίτλο των «μεταρρυθμίσεων».

JOURNALIST.gr


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην αρχή ↑