ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ «ΟΧΙ» Τί πρέπει να ζυγίσουμε πριν πάμε στην κάλπη

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ kalpi_oxi

30 Ιουνίου, 2015 | από Στάθης Καγιαλές

►του Στάθη Καγιαλέ*

Όσοι παρασύρονται να ψηφίσουν «ναι» στο δημοψήφισμα ας θυμηθούν ότι:

Ο ΓΑΠ με ψέματα πήρε τις εκλογές το 2009 και μετά ακολούθησε το Καστελόριζο. Εκεί είπε ξεκάθαρα ότι θα παραχωρήσει εθνική ανεξαρτησία στους ξένους και αυτό το έκανε με την υπογραφή των μνημονίων, αφού πρώτα χρησιμοποιήθηκαν πλαστά στοιχεία διόγκωσης του χρέους, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από τις «αγορές».

Την ίδια πολιτική συνέχισαν δύο μη εκλεγμένες κυβερνήσεις, που τον διαδέχθηκαν, με δεκανίκια ΝΔ και ΛΑΟΣ, χωρίς να ρωτηθεί ο ελληνικός λαός.

Ακολούθησε ο Σαμαράς με τα ψευτο-Ζάππεια, που υποσχέθηκε σκίσιμο μνημονίων. Αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας, μας έβαλε πιο βαθιά στα μνημόνια, με δεκανίκια ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Όπως και τώρα, έτσι και τότε, ο Σαμαράς επένδυσε στο «φόβο» που έντεχνα διέσπειρε στον κόσμο, για να συνεχίσει να εφαρμόζει την πολιτική των ξένων.

Όλη αυτή τη χρονική περίοδο, οι κυβερνήσεις που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, τα έδωσαν όλα στους δανειστές. Ρήμαξαν το ΑΕΠ της χώρας, εξαφάνισαν την ανάπτυξη, παράδωσαν τα ταμεία και τις εισπράξεις του κράτους στους ξένους, έβγαλαν στην ανεργία 1,5 εκατ. εργαζόμενους, δημιούργησαν 3 εκατ. φτωχούς, έβαλαν λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις, τσάκισαν μισθούς και συντάξεις, ροκάνισαν την Υγεία και ασφαλιστικά – εργασιακά δικαιώματα, μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, που κυβερνάται πλέον από τρόικες και θεσμούς…

  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Όταν ο Σαμαράς «έσκιζε» από τα μπαλκόνια τα μνημόνια, οι ξένοι δεν έβγαζαν τσιμουδιά. Τον στήριξαν για να ανακόψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους κάνει τα χατίρια.

Ο λαός αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτή την πολιτική της φτώχειας και της εξάρτησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε κόντρα σε όλη αυτή την κατάντια και μπήκε από την πρώτη στιγμή στο στόχαστρο των ξένων συμφερόντων, τα οποία όλο αυτό το διάστημα περνάνε απροκάλυπτα τις γραμμές τους μέσω των φιλικών – δουλικών τους κομμάτων.

Ο λόγος τους και τα επιχειρήματά τους είναι απόλυτα ταυτισμένα με αυτά των μνημονιακών κομμάτων και στελεχών τους. Αρκεί να ακούσεις τί λέει η Μέρκελ και ο Ντάισελμπλουμ και ξέρεις τί θα πει Σαμαράς, Θεοδωράκης, Βενιζέλος και λοιποί, όπως και το αντίστροφο. Δεν το ‘εχεις παρατηρήσει αυτό;

Κατά παράβαση κάθε νομιμότητας, απέρριψαν όλες τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για να κρατήσουν την Ελλάδα κάτω από τη «μπότα» τους και στο περιθώριο. Όλη αυτή την περίοδο τρομοκρατούν το λαό για να κλέψουν την υποστήριξη του στη νέα κυβέρνηση, με στόχο να ξαναφέρουν στην εξουσία τους πρόθυμους πολιτικούς και τα κόμματα, που θα συνεχίσουν να τους κάνουν τα χατίρια και να ολοκληρώσουν τα σχέδιά τους μέχρι να επέλθει η ολοκληρωτική καταστροφή.

Τον Οκτώβρη του 2014 η Κομισιόν του «φίλου της Ελλάδας» Γιούνκερ, απαντούσε σε ερώτηση 6 ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν χωρούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα στις χώρες του μνημονίου». Η Ελλάδα δεν ανήκει στον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων!

Το λένε ωμά, ψυχρά και όπλο τους είναι και πάλι ο φόβος, που προσπαθούν να φυτέψουν στο υποσυνείδητο του ελληνικού λαού, για να πάει στις κάλπες και να ψηφίσει σαν ραγιάς!

Είμαστε σε «οικονομικό πόλεμο» και θα κάνουμε αυτό που προστάζει ο αντίπαλος και τα ντόπια φερέφωνά του; Ανατρέξτε στην ιστορία μας και φανταστείτε ότι είχαμε πόλεμο απέναντι την οθωμανική αυτοκρατορία. Θα κάναμε αυτό που θα μας ζητούσε ο σουλτάνος; Αυτό έκανε ο Κολοκοτρώνης και η Μπουμπουλίνα; Ο Θούριος του Ρήγα μιλούσε για υποταγή;

Θα πάτε στην κάλπη και θα τους πείτε «ΝΑΙ»;;;

  • Η ψήφος στο «ΟΧΙ» είναι μονόδρομος!

Από την πρώτη στιγμή, αυτό που τρομοκράτησε τους ίδιους ντόπιους και ξένους και τα συνδεδεμένα συμφέροντά τους, ήταν το δημοψήφισμα, το οποίο προσπαθούν να ματαιώσουν και μαζί να σκοτώσουν τη Δημοκρατία και το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει για την κυριαρχία και το μέλλον του. Και βάζουν ψευτοδιλήμματα, εμφανίζοντας το «όχι» σαν «ψήφο εξόδου» από το ευρώ και την Ευρώπη.

  • Γιατί ένα ισχυρό «όχι» του λαού, τελειώνει οριστικά τα κόμματα των μνημονίων και δημιουργεί δυναμική να αντιμετωπιστεί η Ελλάδα σε άλλη διαπραγματευτική βάση.
  • Γιατί ένα ισχυρό «όχι» θα τους αναγκάσει να υποχωρήσουν από τις αδιάλλακτες θέσεις τους, για να σώσουν το ευρώ και την Ευρωζώνη από την κατάρρευση, ή οποία θα προκαλέσει ανυπολόγιστες ζημιές στην παράγκα της αποικιοκρατίας, με αλυσιδωτές συνέπειες στην παγκόσμια οικονομία. Αυτό το ομολογούν και το τρέμουν και οι ΗΠΑ, σα νέα «Λίμαν Μπράδερς».

Όλοι οι Έλληνες πρέπει να αντισταθούμε, βγάζοντας από τις κάλπες ένα ισχυρό «ΟΧΙ».

  • Για να μην πεθάνει η ελπίδα.
  • Για να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη και το μέλλον των παιδιών μας.
  • Για να πάρουμε πίσω την πατρίδα
  • Δεν θα αυτοκτονήσουμε ρίχνοντας στην κάλπη «ναι»
  • Κανένας Έλληνας ραγιάς
  • Κανένας Έλληνας στα «τέσσερα»

* Ο Στάθης Καγιαλές είναι δημοσιογράφος,
μέλος της ΕΣΗΕΑ και Δρ. στο Κοινοτικό Δίκαιο


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑