ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ της 25ης Γενάρη έχουν τη δυναμική να αλλάξουν την Ελλάδα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ kammenos-tsipras

26 Ιανουαρίου, 2015 | από Στάθης Καγιαλές

Του Στάθη Καγιαλέ

Τελικά, έχουμε κυβέρνηση και μάλιστα εθνικής ενότητας και σωτηρίας, κόντρα στις Κασσάνδρες, που τρομοκρατούσαν το λαό, ότι αν δεν πάρει αυτοδυναμία ο ΣΥΡΙΖΑ, θα είχαμε ακυβερνησία και ξανά εκλογές, αστάθεια, καταστροφή…

Με καθαρή, έντιμη στάση και την ανακοίνωση της συνεργασίας τους, Τσίπρας και Καμμένος, διέψευσαν τα πολιτικά κοράκια, που έβλεπαν ακόμα και διχασμό, χάος και… αίμα…

 • Ο Αλέξης, έχει την ευκαιρία που δίνει η ιστορία σε πρωθυπουργό κάθε 100 χρόνια, να ορθώσει ανάστημα και να γίνει Αλέξανδρος και μάλιστα… Μέγας.
 • Ο Πάνος, έχει εξίσου την ευθύνη και την ευκαιρία να αναδειχθεί σε μεγάλο ηγέτη και εθνικό κεφάλαιο στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας και όχι απλώς σε «αναγκαίο καλό».

Και οι δυό μαζί, μπορούν να ενώσουν τους Έλληνες, για πρώτη φορά στην ιστορία αυτού του τόπου, που τόσο έχει υποφέρει από τα μίση και τα πάθη, που καλλιεργούσαν όλοι οι προηγούμενοί τους, διχάζοντας το λαό, για να περιχαρακώνουν τις δυναστείες τους.

Τσίπρας και Καμμένος, μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από το γκρεμό που την έριξαν οι φιλοαποικιακές κυβερνήσεις των μνημονίων.

 • Μπορούν να σταματήσουν την κοινωνική γενοκτονία.
 • Μπορούν να χτίσουν την ελληνική οικονομία σε γερά θεμέλια.
 • Μπορούν να σηκώσουν ανάστημα και κεφάλι στα ξένα κέντρα αποφάσεων που μας θέλουν, υποτελείς και προσκηνημένους.
 • Μπορούν να πάρουν πίσω την Ελλάδα και την ανεξαρτησία που ο GAP παρέδωσε από το Καστελόριζο.
 • Μπορούν να φέρουν πίσω τη χαμένη αξιοπρέπεια στον ελληνικό λαό.
 • Μπορούν να βγάλουν από το περιθώριο και τη σικέ φτώχεια τους πολίτες.

– Ο Αλέξης ζητώντας την ευχή του Αρχιεπίσκοπου, έδειξε σεβασμό και αναγνώριση στο ρόλο και το δεσμό της Εκκλησίας με το ελληνικό γένος.
– Ο Αλέξης, με το φόρο τιμής στα θύματα της Καισαριανής,  έδειξε στους Γερμανούς «οικείους» της απελθούσας κυβέρνησης, ότι η ιστορική μνήμη παραμένει άσβεστη, συνδέοντας, συμβολικά, και τα σημερινά τους εγκλήματα που διέπραξαν σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο Πάνος, που πολεμήθηκε από το καθεστώς της υποτέλειας, όσο δεν έπαιρνε άλλο, γιατί δεν πρόδωσε τις πολιτικές του θέσεις και τη χώρα, σε αντίθεση με τους εραστές των κάλπικων Ζαππείων, έδειξε ότι τιμά και το λόγο του και την εμπιστοσύνη που του έδειξαν οι αυθεντικοί ανεξάρτητοι Έλληνες. «Αυτό που λέμε, ισχύει για πάντα», είπε ο Πάνος διαχρονικά και το επανέλαβε και βγαίνοντας από τη σύσκεψη με τον Αλέξη.

Επιτέλους, η Ελλάδα φαίνεται πως έβγαλε μέσα από την κάλπη, τους πολιτικούς που πραγματικά αξίζει, που δεν θα τους πάρουν τα… ποτάμια, που δεν θα τους… κάτσουν στο λαρύγγι οι ελιές, που δεν θα αφήσουν να τους κουνά το δάκτυλο η διεθνής τοκογλυφία…

 • Αυτό που μένει, είναι να αποδείξουν ότι οι πολλάκις στο παρελθόν, εξαπατημένοι ψηφοφόροι, αυτή τη φορά δεν έκαναν λάθος.
 • Αυτό που μένει είναι να τηρήσουν τις υποσχέσεις και τους όρκους.
 • Να φανούν αντάξιοι των περιστάσεων και της τεράστιας ευθύνης που επωμίστηκαν.

Από την άλλη πλευρά, όλοι εμείς, δεν πρέπει να δώσουμε ποτέ ξανά λευκή επιταγή σε κανένα. Πρέπει να επαγρυπνούμε καθημερινά. Να θυμηθούμε πως πρέπει να διεκδικούμε, κάτι που σκόπιμα μας ξέμαθαν οι προηγούμενοι για να μας βάλουν στο χέρι.

Σε αυτή την προσπάθεια μπορούν να προσθέσουν τη δύναμή τους και άλλες πολιτικά υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις που δεν προσκύνησαν μνημόνια και κατακτητές.

Ιδού η Ρόδος.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑