ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ: Γουρούνια στα σακιά, σφαγές αμνών και συμβουλές σε συσκευασία… ρέγκας!

ΣΧΟΛΙΑ amnoi

15 Ιουνίου, 2012 | από Στάθης Καγιαλές

Γουρούνι στο σακί: Πρόκειται για το σλόγκαν της ημέρας των εκλογών. Μέχρι σήμερα ψηφίζαμε για πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Τώρα οι συνθήκες άλλαξαν και ψηφίζουμε… γουρούνια στο σακί! Ή τουλάχιστον ο Σαμαράς, προειδοποιεί, να μή ψηφίσουμε “γουρούνι στο σακί”. Έτσι χαρακτήρισε τη πολιτική (σχέδιο Β) του Τσίπρα, αν πάρει την εξουσία και οι Ευρωπαίοι δεν του εγκρίνουν την κατάργηση του μνημονίου.

Κάποτε ξέραμε ότι στην πολιτική υπάρχουν “πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται”. Μετά έγινε “πράγματα που λέγονται και δεν γίνονται”. Τώρα ο Σαμαράς εισάγει νέο αξίωμα, αλλά με ισχύ για τους αντιπάλους: Τα λέμε και τα κάνουμε όλα! (βλέπε πολιτική ΓΑΠ, συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ΝΔ, ΛΑΟΣ, κ.λπ.).

Βέβαια, δεν γνωρίζουμε αν ο Τσίπρας έχει στο… σακί του, γουρούνια ή πολιτικές! Ξέρουμε, όμως, ότι η πολιτική της συγκυβέρνησης ήταν απροκάλυπτα έξω από σακιά και πάντως, όχι “γουρούνι”. Στην κυριολεξία, μάλιστα, παρέπεμπε στη σφαγή των αμνών!

Και συ κυρίαρχε λαέ, όταν πας να ψηφίσεις, μή ψάχνεις, ούτε για σακιά, ούτε για γουρούνια… Ψάξε μόνο για την κάλπη και προπαντός, μή φερθείς σαν… αμνός και τους προσφέρεις θυσία τη σφαγή σου!!!

ΥΓ: Μακάριοι, όσοι δεν έμαθαν τη δημοσιογραφία (και όχι μόνο), σε Γερμανίες, Αμερικές κ.λπ. κ.λπ. Και δεν τυλίγουν την πένα τους (και τη συνείδησή τους), σα… ρέγκα σε χαρτί εφημερίδας Deutsche Financial Times!

(Πηγή: http://www.piracies.eu/piraties_index/150612.htm)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑