ΕΦΑΠΤΟΜΕΝΕΣ ΖΩΕΣ: Το νέο βιβλίο της Γκρέτας Χριστοφιλοπούλου στον Ιανό

ΠΡΟΣΩΠΑ Greta-Christofilopoulou

17 Ιανουαρίου, 2017 | από JOURNALIST.gr

Το νέο της βιβλίο, «Εφαπτόμενες Ζωές» (εκδόσεις Λιβάνη), παρουσιάζει στον Ιανό η συγγραφέας Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στις 6 μμ (Σταδίου 24, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσει η δημοσιογράφος Μαρία Λεμονιά και η Διονυσία Σκαμπαρδώνη, θεατρολόγος, υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει ο ηθοποιός Γιώργος Κοψιδάς. (Στη φωτό η Γκρέτα Χριστοφιλοπούλου)


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Efptomenes-ZoesΟι Εφαπτόμενες Ζωές εξελίσσονται σε χρόνια συναρπαστικά και σκληρά, ποτισμένα με την αρμύρα της θάλασσας και την αψιά μυρωδιά που απόθεσε πάνω τους το μπαρούτι.

Θρυλικοί θαλασσοπόροι χαράζουν τη ζωή τους σε ναυτικά ημερολόγια και σε γράμματα σφραγισμένα με ισπανικό κηρό. Αρχόντισσες αναλαμβάνουν δράση, ακόμα και σε χαλεπούς καιρούς, και αποτυπώνουν τις σκέψεις τους σε αριστουργηματικά χειροποίητα επιστολόχαρτα που φέρουν το οικόσημό τους.

Το βιβλίο παρακολουθεί την ιστορία μιας οικογένειας, που εκτυλίσσεται στην Τεργέστη, στο πολιορκημένο Μεσολόγγι, στα μαυροθαλασσίτικα λιμάνια, στην Πόλη, στη Βοστόνη, στο εκρηκτικό Παρίσι του Μεσοπολέμου, στη λεηλατημένη Σμύρνη του ’22, και φτάνει μέχρι την Καλαμάτα, την Ιθώμη και την Κηφισιά του σήμερα.

Η ζωή, ο θάνατος αλλά και ο έρωτας παίζουν μεγαλοφυή παιχνίδια στις γενιές των Μπουονοντίο, που θα δοκιμαστούν στη λυδία λίθο της Ελληνικής Επανάστασης, των βαλκανικών συρράξεων και των παγκόσμιων πολέμων, αποδεικνύοντας ότι η φράση που κοσμούσε το οικόσημό τους ήταν πάντοτε εν ισχύ, καθώς «κλυδωνίζονται, αλλά δε βυθίζονται».


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑