ΆΛΛΟΘΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ, οι τσάμπα μάγκες, οι ψευτο-διαπραγματευτές και οι συγκυβερνήσεις της υποτέλειας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ stazio-green

2 Οκτωβρίου, 2014 | από Στάθης Καγιαλές

του Στάθη Καγιαλέ*

«Δεν χωρούν κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα στις χώρες του μνημονίου», είναι η απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση 6 ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η Ελλάδα δεν ανήκει στον χάρτη των θεμελιωδών δικαιωμάτων!

Σε αυτή την ΕΕ επιμένουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να ανήκουμε; Η απάντηση της Κομισιόν, έρχεται σ αντίθεση με κάθε κοινοτική, πολιτική, νομική και ανθρωπιστική έννοια και defacto καταργεί αυτό που λέμε κοινοτικό κεκτημένο. Η Ελλάδα, πλέον, από ισότιμο μέλος στην ΕΕ, καθίσταται αποικία των πιστωτών.

Το ευρώ, μεταβάλλεται σε νόμισμα – λαιμητόμο, σε όργανο υλοποίησης της αποικιοκρατικής πολιτικής των δανειστών, που μέσω του δανεισμού, υποτάσσουν τις αδύναμες χώρες. Έτσι υλοποιείται η προαναγγελία του ΓΑΠ στο Καστελόριζο, τότε που είχε πει, πως για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση θα παραχωρηθεί εθνική ανεξαρτησία.

Η Ελλάδα χάνει τον εθνικό πλούτο της, μέσω των “ιδιωτικοποιήσεων”, των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που η πιστή εκτέλεσή τους, εποπτεύεται από τους δανειστές. Αυτοί εισπράττουν, εκποιούν και καρπώνονται το τίμημα και επιβάλλουν δικούς τους όρους και προϋποθέσεις για την κατάρτιση των προϋπολογισμών και την εφαρμογή τους.

Και συνεχίζουν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού, οι συγκυβερνήσεις της εθνικής υποτέλειας, μιλώντας για «σκληρές διαπραγματεύσεις», οι οποίες, όμως, είναι «onemanshow» και για την ακρίβεια «μή διαπραγματεύσεις», αλλά απλή αποδοχή των όρων που θέτουν οι αποικιοκράτες. Υπό αυτό το καθεστώς οι ελληνικές κυβερνήσεις, δεν μπορούν ούτε το ύψος του ΦΠΑ να ορίσουν χωρίς «σκονάκι»!

Να θυμίσουμε το ΦΠΑ στην εστίαση, που το διαφήμισαν ως «νίκη» στη… διαπραγμάτευση;

Αυτό το σκηνικό δεν θα αλλάξει όσο μένουμε στο ευρώ. Χωρίς δυνατότητα άσκησης δικής μας νομισματικής πολιτικής, εθνικά ανεξάρτητης. Αυτή η πολιτική, όμως, δεν μπορεί να ασκηθεί από αυτούς που παρέδωσαν -σε περίοδο ειρήνης- τη χώρα στους ξένους κατακτητές.

Τους ακούτε κάθε μέρα να σκίζουν τα ρούχα τους για την παραμονή μας στο ευρώ και πως έτσι θα μας σώσουν (κατά το ανέκδοτο με το Χότζα και το γάιδαρο του, που μόλις τον έμαθε να ζει χωρίς νερό, του ψόφησε).

Την ίδια ώρα, τρομοκρατούν το λαό, λέγοντας ότι αν πάμε στη δραχμή, δεν θα βρίσκουμε πετρέλαιο, φάρμακα, κ.ά. αγαθά. Και αυτό ψέμα είναι. Όπως είναι αλήθεια, ότι σήμερα δεν έχουν πρόσβαση σε αυτά τα αγαθά αλλά και υπηρεσίες, κάθε μέρα όλο και περισσότεροι πολίτες που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να μπαίνουν στην κλίνη του Προκρούστη.

Εξάλλου,

Σε έκθεση της γερμανικής τράπεζας Bundesbank αναφέρεται ότι η ιδιωτική περιουσία των Ελλήνων μπορεί να «συμβάλλει» στην αποπληρωμή του χρέους της Ελλάδας!

Σας το λέγαμε ότι οι συγκυβερνήσεις παραχώρησαν «δικαίωμα επιφανείας» στους πιστωτές και δεν το πιστεύατε! Πρώτα, διευκόλυναν να περάσει το χρέος της Ελλάδας από ιδιωτικά χέρια (τράπεζες) σε κράτη και επιπλέον επέτρεψαν οι όποιες διαφορές με τους πιστωτές να κρίνονται από ξένες δικαστικές αρχές υπό το βρετανικό Δίκαιο. Άφησαν τους ξένους να αποφασίζουν για τις τύχες του Ελληνικού κράτους και των πολιτών του και τώρα προαναγγέλλουν ότι θα τα πάρουν όλα!!!

Αντίστοιχη είναι και η παραδοχή του ΔΝΤ, που, από κοινού με τους Γερμανούς αποικιοκράτες, προαναγγέλλουν την επιδρομή στις περιουσίες των Ελλήνων. Η δυνατότητα υπάρχει, αφού ήδη λειτουργεί το εθνικό περιουσιολόγιο, που αν θυμάστε οι κυβερνήσεις της υποτέλειας, το «διαφήμιζαν» ως δέσμευση της χώρας και προαπαιτούμενο για κράτος – μέλος της ΕΕ.

Αυτές οι κυβερνήσεις φρόντισαν ώστε να καταγράψουν και την τελευταία… καρφίτσα που βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια! Φρόντισαν, ακόμα και να βάζουν χέρι στις καταθέσεις με… ηλεκτρονικές συνοπτικές διαδικασίες, την ίδια ώρα που ψευδώς υποστήριζαν ότι δεν διατρέχουν κίνδυνο οι καταθέσεις των Ελλήνων, σε αντίθεση με το ότι συνέβη στην Κύπρο.

Η αλήθεια είναι ότι στην Κύπρο τα πήραν από τους καταθέτες σε ένα βράδυ, ενώ στην Ελλάδα θα τα παίρνουν κάθε μέρα, όλη μέρα, μέχρι που θα βρίσκουν χρήματα και περιουσίες…

Όλα αυτά ήταν προαποφασισμένα και προϋπογεγραμμένα. Τα ήξεραν οι συγκυβερνήσεις και οι βουλευτές που τα ψήφιζαν στη Βουλή. Ενήργησαν ως όργανα των πιστωτών, χωρίς μάλιστα να εκφράσουν αντιρρήσεις. Χωρίς να πουν στο λαό που οδηγούν τη χώρα και τους πολίτες της.

Άλλοθι, δεν έχουν!

* Ο Στάθης Καγιαλές, είοναι δημοσιογράφος,
Δρ. σε θέματα ΕΕ-Κοινοτικού Δικαίου


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑