ΓΝΩΜΗ: Το 25άευρο της υποκρισίας και η κλεμμένη Υγεία του λαού

ΠΟΛΙΤΙΚΗ cigarettes_dollar-1

8 Ιανουαρίου, 2014 | από Στάθης Καγιαλές

Η κυβέρνηση πήρε πίσω το 25άευρο, για την εισαγωγή στα νοσοκομεία, μετά από την υποκριτική «αντίσταση» των πασόκων βουλευτών και η ελληνική κοινωνία πήρε… βαθιά ανάσα!!!

Τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια επικοινωνιακή ρουκέτα του Άδωνη, σωσίβιο στην κάθετη πτώση του ΠΑΣΟΚ, που μετρά ποσοστά όπως εκείνα της ΕΔΗΚ, πριν τη διάλυσή της.

Η μνημονιακή κυβέρνηση, αφού παρέδωσε τη χώρα στους λεγόμενους… δανειστές, μέσω των μνημονίων, των δανειακών συμβάσεων και των εφαρμοστικών νόμων, αφού επέβαλε φόρους εξόντωσης των Ελλήνων και δρομολόγησε την οριστική έμμεση και άμεση δήμευση περιουσιών, αφού διέλυσε το ασφαλιστικό σύστημα και την περίθαλψη, τώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Υγεία μας, με το μέτρο του 25άευρου.

Όλη αυτή η καταστροφή, βρήκε… «ισοδύναμο» μέτρο στον καπνό και στα τσιγάρα, τα 0,5 λεπτά του νέου φόρου, που αν μπορούσανε θα το έπαιρναν και σε ευρώ και σε… δολάρια! Έτσι σκέφτηκαν να επισκιάσουν τη μεγάλη ληστεία στην Υγεία, στις συντάξεις, στα εφάπαξ, στην επικούριση!

Και αυτά τα μέτρα, τα ψήφισαν όλοι της συγκυβέρνησης, που τώρα έκαναν δήθεν… αντάρτικο στο Γεωργιάδη. Για την ιστορία, μπαίνει χαράτσι 1 ευρώ και σε κάθε συνταγογράφηση, ενώ μετά τις πρώτες 200, το 1 ευρώ γίνεται… 10!

Η ίδια συγκυβέρνηση που κόπτετε δήθεν και για την… υγεία των καπνιστών, βρήκε νέα «επένδυση», στον πρόσθετο φόρο, έτσι για να στερήσει από τους καπνιστές και αυτό ακόμα, το τσιγαράκι, που το πληρώνουν ακριβά λόγω της βαριάς φορολογίας.

Και μια ακόμη αλήθεια: Οι καπνιστές, χρόνια τώρα, πληρώνουν ακριβά τη συνήθεια… χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα, αφού αυτή η έμμεση φορολογία, θα υπερκάλυπτε, όχι μόνο τη δαπάνη της ιατροφαρμακευτικής – νοσοκομειακής περίθαλψής τους, αλλά ίσως και ολόκληρου του ασφαλιστικού!

Άλλη υποκρισία: Το κράτος κερδοσκοπεί με τους υπέρογκους φόρους στον καπνό και τα τσιγάρα, ενώ από την άλλη κάνει αντικαπνιστικές εκστρατείες, με βαριά, όμως, πρόστιμα στους παραβάτες. Μονά-ζυγά δικά τους και όλα τα λεφτά στην μπάνκα των κατακτητών!

Στάθης Καγιαλές

(φωτό: bioethics.net)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑