21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967 – 2017: Και σήμερα η Δημοκρατία στο γύψο…

ΠΟΛΙΤΙΚΗ KAYALES-Stathes_apofasi

21 Απριλίου, 2017 | από Στάθης Καγιαλές

► του Στάθη Καγιαλέ  

Στην Ελλάδα που γέννησε τη Δημοκρατία, δεν έχουν θέση δικτάτορες, πολιτικοί τραμπουκισμοί, ξένα συμφέροντα. Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός οφείλει να κρατά στα χέρια του όχι μόνο την τύχη του τόπου, αλλά και τις αξίες που πηγάζουν από τη μεγάλη πολιτική κληρονομιά που μας άφησαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας.

Σήμερα, 50 χρόνια από το πραξικόπημα του 1967, η Δημοκρατία είναι ξανά στο γύψο. Κάτω από άλλες συνθήκες, που διαμόρφωσαν τα μνημόνια και οι πολιτικές που οδήγησαν σε αυτά. Σήμερα τα μνημόνια έχουν καταλύσει το Σύνταγμα, έχουν αφαιρέσει ατομικά δικαιώματα από τους πολίτες και έχουν καταδικάσει το λαό να ζει στο γύψο του χρέους, πέρα από κάθε νομιμότητα και παραδοχή.

Ως και αυτά τα τανκς του 1967… ωχριούν μπροστά στη σημερινή προπαγάνδα, το κοινό νόμισμα και τα… μέτρα που μας παίρνουν οι σύγχρονοι Ευρωπαίοι και υπερατλαντικοί «φίλοι» και «εταίροι» μας.

Η χώρα αποικιοκρατείται, πολιτικές υπαγορεύονται από ξένα κέντρα συμφερόντων και υιοθετούνται από υποτελείς εγχώριες κυβερνήσεις. Οι «συνταγές» που πλασάρονται δεν οδηγούν στην έξοδο από την κρίση, αλλά τη βαθαίνουν, μέχρι την πλήρη φτωχοποίηση του λαού και την λεηλασία του εθνικού πλούτου από τους τοκογλύφους των εθνώνΚαι όλα αυτά μέσω και ενός «πλαστού» νομίσματος, που διαχειρίζονται οι ισχυροί της ΕΕ και δεσμοφύλακες του διεθνοποιημένου κεφαλαίου. Ενός κεφαλαίου που δεν επενδύει, δεν φέρνει ανάπτυξη στους λαούς, αλλά απλά διαχειρίζεται χαρτοφυλάκια χρέους, επιβάλλοντας στους αδύνατους να παραχωρούν εθνική ανεξαρτησία σε ένα τούνελ χωρίς έξοδο και διαφυγή από τον αφανισμό τους.

• Λύσεις, ακόμα υπάρχουν, αλλά πρέπει να αναζητηθούν έξω από μνημόνια, σε χώρους, ιδέες και φορείς, που η σημερινή πολιτική κατάσταση έχει περιθωριοποιήσει εκτός Βουλής, με αφορισμούς και πλαστά διλήμματα.

• Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Ατομικά Δικαιώματα, Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη, πάνε μαζί με το λαό, χωρίς δανειστές, μνημόνια και ντόπιες ή ξενόφερτες χούντες.

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , ,


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑