ΕΚΛΟΓΕΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ: Λέμε «ΟΧΙ» σε μια νέα προσκυνημένη Βουλή και σε λογής «πολιτικά σκουπίδια»

ΣΧΟΛΙΑ APOIKIAKA-EIDI

19 Σεπτεμβρίου, 2015 | από Στάθης Καγιαλές

►Του Στάθη Καγιαλέ

Με την άνοδο στην εξουσία της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, είχαμε πει, ότι το δίδυμο Τσίπρα – Καμμένου είχε τη μοναδική ευκαιρία να γράψει ιστορία, με ένα νέο μεγάλο «ΟΧΙ» στα μνημόνια, που υποτίθεται θα καταργούνταν.

Δυστυχώς, ούτε ο Αλέξης κατόρθωσε να γίνει… Αλέξανδρος και μάλιστα Μέγας (όπως γράφαμε τότε) ούτε ο Καμμένος αποδείχθηκε «αναγκαίο καλό» και «σπουδαίο πολιτικό κεφάλαιο».

Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια, μέχρι να βρούμε εκείνη τη σύνθεση της Βουλής, που θα καταργήσει τα μνημόνια.

Και οι δύο επέλεξαν να βάλουν την υπογραφή τους, κάτω από ένα τρίτο μνημόνιο, προδίδοντας το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, με φτηνές δικαιολογίες, δανεισμένες από τα ενδοτικά παραληρήματα των ΓΑΠ, Σαμαρά & Βενιζέλου. Το μόνο που επέτυχαν ήταν να δώσουν ένα απρόσμενο άλλοθι στις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις, για τα «εγκλήματα» που διέπραξαν σε βάρος της χώρας και του λαού της.

Κρίμα για την ελπίδα που ήρθε και… ξεψύχησε την επομένη του δημοψηφίσματος. Τώρα, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, μας ζητάνε δεύτερη ευκαιρία, για να ολοκληρώσουν την καταστροφή που φέρνει το δικό τους μνημόνιο, προσθετικά στα δύο προηγούμενα…

Η συγκυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, κατόρθωσε να ακυρώσει και τις προγραμματικές διακηρύξεις ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στα τηλεοπτικά σποτάκια τους… διαφημίζουν τις «ασπιρίνες» που μοίρασαν στην κοινωνία, η οποία καταρρέει βαρέως νοσούσα από τα αποικιοκρατικά μέτρα. Η μιντιακή διαπλοκή, προσπαθεί να σπρώξει το εκλογικό σώμα, να βγάλει από την κάλπη, ευρύτερη μνημονιακή συνεργασία, με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων που ψήφισαν μνημόνια. Με το ψευτοεπιχείρημα, ότι θα είναι καταστροφή μια πιθανή ακυβερνησία.

Η αλήθεια είναι ότι αν ο λαός ΔΕΝ δώσει πλειοψηφία στα μνημονιακά κόμματα, τότε μόνο μπορεί να ακυρώσει τις πολιτικές που επιβάλλουν στη χώρα οι αποικιοκράτες, μέσω των μνημονιακών συγκυβερνήσεων.

Η απάντηση είναι «ΟΧΙ» στη δεύτερη ευκαιρία που ζητάνε. Αν τους δώσουμε δεύτερη ευκαιρία, είναι σαν να παραδίδει το 62% του ελληνικού λαού, τα όπλα του στους αποικιοκράτες. Σαν να ακυρώνει την εντολή που έδωσε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

Το «ΝΑΙ» σε δεύτερη ευκαιρία σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημαίνει τυφλή παράδοση των Ελλήνων στους αποικιοκράτες, άνευ όρων, τους οποίους βάζουν αυτοί και επικυρώνει η Βουλή χωρίς προσχήματα!

ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ & ΚΛΑΜΑΤΑ

Από τις προγραμματικές δηλώσεις των μνημονιακών κομμάτων, αναβλύζει όλη η μπόχα και δυσοσμία του προσκυνημένου πολιτικού συστήματος. Κανένα από αυτά τα κόμματα δεν στοχεύει στην έξοδο από την «εισαγόμενη» κρίση που μας φύτεψαν οι δανειστές. Όλα ασχολούνται με φύκια που τα πουλούν ως μεταξωτές κορδέλες και ανάμεσά τους που και που, ακούς και κανένα μαργαριτάρι!

  • Ο Θεοδωράκης ανακάλυψε «παραβίαση όλων των νόμων της… Δικαιοσύνης», σε αναφορά του στη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

– Δηλαδή, οι νόμοι δεν είναι του κράτους και έργο της νομοθετικής εξουσίας, αλλά ενός υπουργείου και δημιούργημα της εκτελεστικής εξουσίας! (Τρίζουν τα κόκαλα του Αριστοτέλη!) 

  • Περισπούδαστο στέλεχος του Ποταμιού, προτείνει να ανέβει ο ΦΠΑ και άλλων τροφίμων στο 23% ως ισοδύναμο μέτρο για να πέσει ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση!…

– Δηλαδή να στερήσει κι άλλο από το φαγητό του Έλληνα ο οποίος φυτοζωεί κάτω από τα όρια της φτώχειας!

  • Η ΝΔ, επιμένει στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, για να μένουν Ελλάδα τα ελληνόπουλα που φεύγουν στο εξωτερικό!

– Δηλαδή, δεν εξετάζει καθόλου το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι πόρτες των δημόσιων ΑΕΙ για τα περισσότερα Ελληνόπουλα!

  • Ένα… απόκομμα με συνθετικό στον τίτλο του τη λέξη «Δημιουργία», επιμένει στο… καλαμπούρι της πράσινης ανάπτυξης, με… επενδύσεις σε αιολικά πάρκα και υδροηλεκτρικά έργα.

– Δηλαδή, δεν βλέπει καθόλου την προοπτική εκμετάλλευσης του πετρελαϊκού πλούτου της Ελλάδας και του φυσικού αερίου, προς όφελός ποιών; Των Τούρκων;

  • Το ΠΑΣΟΚ της Φώφης, χαϊδεύει το Γιωργάκη, που πείστηκε να μην κατέβει στις εκλογές.

– Δηλαδή, ετοιμάζει «συγχωροχάρτι» σε αυτόν που παραχώρησε πρώτος την εθνική ανεξαρτησία της χώρας από το Καστελόριζο!

  • Η μιντιακή διαπλοκή παίζει σαν τρελή το σούπερ μνημονιακό Λεβέντη με τα «ευχαριστώ» στους Γερμανούς και τη Μέρκελ και τον έχει βάλει στη Βουλή πριν από τις εκλογές.

– Δηλαδή, θέλει να μαζέψει αηδιασμένους αντιμνημονιακούς κάτω από μνημονιακή ομπρέλα για… αφελείς!

Συνεχίζεται…

ΕΙΚΟΝΑ: Τμήμα φωτό από τη μόνιμη έκθεση στην Αγορά των Χανίων


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑