ΣΥΝΤΑΓΗ: Ελαφρύ επιδόρπιο 2 ατόμων για λωτοφάγους

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ cooking_lotoi

19 Δεκεμβρίου, 2013 | από JOURNALIST.gr

Χρόνος Προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος Εκτέλεσης (ψήσιμο): περίπου 10΄

Υλικά

4 λωτοί (ώριμοι),
Για τη σάλτσα: 2 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, 2 κουτ. σούπας γλυκό βύσσινο, 1 κουτ. γλυκού κανέλα, 1 φλιτζ. μαυροδάφνη, ½ μπαχάρι σε κόκκους

Εκτέλεση

Αρχικά καθαρίζουμε πολύ καλά τους λωτούς. Στην συνέχεια σε ένα μπολ φτιάχνουμε την σάλτσα, προσθέτοντας την καστανή ζάχαρη, το γλυκό βύσσινο, την κανέλα, την μαυροδάφνη και τους κόκκους από μπαχάρι και τα ανακατεύουμε καλά όλα μαζί. Σε μια λαδόκολλά προσθέτουμε τους λωτούς και έπειτα το μείγμα. Το κάνουμε ένα πουγκί και το δένουμε με σπάγκο.Το βάζουμε για 10’ στο φούρνο.

(πηγή: dinanikolaou.gr)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →



Επιστροφή στην αρχή ↑