ΙΤΑΛΙΑ: Επεισόδια στη Φλωρεντία με τραυματίες 2 αστυνομικούς – Η Βουλή ψήφισε προϋπολογισμό και νέα χαράτσια

ΚΟΣΜΟΣ L.Stabilità: M5S, lobbisti squali, è legge marchetta

21 Δεκεμβρίου, 2013 | από JOURNALIST.gr

Το ιταλικό πρακτορείο Ansa μεταδίδει ότι οι χριστουγεννιάτικες αγορές έριξαν στους δρόμους με τα χλιδάτα καταστήματα τους, ανταγωνιστές τους, σε πορεία που εξελίχθηκε σε συμπλοκή με τραυματίες 2 αστυνομικούς.

Στο μεταξύ, σε ιδιότυπη διαδήλωση προέβησαν βουλευτές του κόμματος 5 Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, στη Βουλή, κόντρα στον προυπολογισμό, που, όπως υποστηρίζουν, «επιτρέπει στους μεγαλοκαρχαρίες να βάλουν χέρι στους λογαριασμούς του κράτους». Οι βουλευτές, σχημάτισαν πρωτότυπο πανώ, σχηματίζοντας γράμμα – γράμμα στα έδρανά τους τη φράση: «Έξω οι έμποροι από το ναό», φράση που παραπέμπει στην εκδίωξη από το Χριστό, των εμπόρων από το ναό του Θεού.

Παρά τις αντιδράσεις , η ιταλική Βουλή, υπερψήφισε το νέο προϋπολογισμό με 313 «ναι» και 165 «όχι», ενώ απαιτείτο πλειοψηφία 240 «ναι». Ο νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει περικοπές  50 εκατ ευρώ. Παράλληλα ψηφίστηκε και ο «νόμος σταθερότητας» με 258 θετικές ψήφους, έναντι 103, ενώ 3 βουλευτές απείχαν. Με το νόμο αυτό, φόροι 500 εκατ. ευρώ εκτοξεύονται στα 1,2-1,3 δις.

(φωτό: Allesandro di Meo)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑