ΟΙ ΝΕΡΑΪΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ Το ριμέικ της ταινίας με τους απόφοιτους 1982 του Μικτού… κολεγίου Καλλίπολης

WEB TV NERAIDES&PALIKARIA copy

22 Δεκεμβρίου, 2015 | από Στάθης Καγιαλές

►Κείμενο – Φωτό – Βίντεο
Στάθη Καγιαλέ

Όσα χρόνια και να περάσουν, οι νεράιδες, νεράιδες θα μείνουν και τα παλικάρια, έτσι ακριβώς: Παλικάρια! Μιλάμε, βέβαια, για την τάξη των αποφοίτων 1982, του Μικτού… Κολεγίου Καλλίπολης. Και δε θέλω «ου» για το… κολέγιο! Άλλα σχολειά μπορεί να έχουν το όνομα, αλλά εμείς είχαμε και έχουμε τη χάρη.

Στις εκδρομές μας ρωτούσαν οι περαστικοί στο δρόμο, από ποιό σχολείο ήμασταν και όταν τους απαντούσαμε από το Μικτό… Κολέγιο Καλλίπολης, η συζήτηση σταματούσε εκεί. Δεν χωρούσαν εξηγήσεις ούτε και παρεξηγήσεις. Ελπίζω την… παράδοση να τη συνεχίζουν οι νεότερες γενιές. Εμείς γράψαμε τη δικιά μας…

Τώρα, τί γράφαμε στις κόλλες των διαγωνισμάτων, δε θυμούμαι και πολλά να σας πω, αλλά στις… λαδόκολλες των συναντήσεων τα πάμε μια χαρά! Νεράιδες και παλικάρια, ξαναβρεθήκαμε στο τσιμπούσι του 2015 και από τα περσινά κοψίδια, πέσαμε στα θαλασσινά, χωρίς… σπάρους και καβουρίνες, χωρίς «μάτια φάτε ψάρια», αλλά με γαύρο Μαρινά…το και μακαρονάδες μυδιών και γαρίδων. Είχαμε και το μάτι… γαρίδα, για να μην χάσουμε κανένα καρέ από το ταινιάκι της βραδιάς, που τα είχε όλα!

  • Είχε και… όσκαρ και… νόμπελ και… χρυσές σφαίρες και… μετάλλια (οι απονομές στο βίντεο). Νεράιδες και Παλικάρια, όλες και όλοι ήμασταν υπέροχοι… Τύφλα νά ΄χει η ταινία του Ντίνου Δημόπουλου! (αυτή είχε ΜΙΑ μόνο νεράιδα και ΕΝΑ μόνο παλικάρι).

Τέλειο, λοιπόν, το βιντεάκι μας. Να το πάμε και στις Κάνες… Μόνο μη μας το… πυροβολήσουν!

Στο ταινιάκι περιλαμβάνονται δανεικές φωτό των:
Σωτήρη Πατατούκου, Χαράλαμπου Μπούμπουλή,
Μαίρης Κοντού, Βασίλη Ζερβού, 
Μπάμπη Βλάχου,
Κώστα Παπαγερόθεου, κ.ά.


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑