ΓΟΡΓΟΝΕΣ ΚΑΙ ΜΑΓΚΕΣ: Οι απόφοιτοι 1982 του Μικτού Λυκείου Καλλίπολης 32 χρόνια μετά!

Νεότερα σχόλια 30 Νοεμβρίου, 2014 | από Στάθης Καγιαλές

 

του • Στάθη Καγιαλέ

Σαν παλιό σινεμά, γύρισαν πίσω καρέ – καρέ τις αναμνήσεις στο φιλμ της ζωής τους, οι σημερινοί πενηντάρηδες, μαθητές τότε του Μικτού Λυκείου Καλλίπολης. Κίνησαν για το… Χατζηκυριάκειο και για τον Άγιο Νείλο, άντε και λίγο πιο κάτω, εκεί στο «Μεσοδόκι», όπου και το ραντεβού, μετά μουσικής, ασμάτων και άφθονου οίνου σε όλες τις… αποχρώσεις.

Ήταν σαν να μην είχε αλλάξει τίποτα… Οι ίδιες φάτσες, τα ίδια χαμόγελα, όπως και τότε στην εποχή της… ανεμελιάς (εισαγωγικές εξετάσεις για το λύκειο, διπλές Πανελλήνιες εξετάσεις στη Β’ και Γ’ λυκείου, προαγωγικές εξετάσεις και στις 3 τάξεις, φροντιστήρια, παραπαιδεία, μεταλυκειακά)…

Τα αγόρια τα ξεχώρισα αμέσως, όπως είχαν μείνει στη μνήμη χαραγμένα, τόσα, όσα κι αν περάσανε χρόνια… Λίγο μου τα χάλασε ο τότε πρόεδρος του 15μελούς, αλλά μόλις μου… συστήθηκε και νοερώς του… πρόσθεσα λίγο… μαλλί στην κεφαλή, η μνήμη μου… ξανάρθε στη θέση της.

Για τα κορίτσια τί να πω; Αν και στο γήπεδο έπαιζε ο… Ολυμπιακός, εγώ ήμουν στην ταβέρνα αυτός, που έχασε τη… μπάλα! Δύσκολη υπόθεση, βρε παιδί μου, η… αναγνώριση. Κούκλες τις άφησα, κουκλάρες τις βρήκα με τη… συναίνεση (θετική ψήφο εθνικής σωτηρίας), όλης της «κερκίδας».

Από το δικό μας σινεμά, δεν έλειψε τίποτα (αν εξαιρέσεις τη «Τζου-Του», την ιστορικό μας που μπορεί να πέρασε κάτω από τα τραπέζια και να μην την είδαμε και το σύλλογο των καθηγητών). Σαν όλα να ήταν, όπως τα είχαμε αφήσει.

  • Α, τα βιβλία της Ιστορίας λείπανε. Αυτά στο πέρασμα του χρόνου, αντικαταστάθηκαν με τα… κόμικ του «συνωστισμού» στη Σμύρνη του εικοσιδυό
  • Τα βιβλία της Οικονομικής Γεωγραφίας, με τα μνημόνια του Άδωνη, που σε κάθε… λεζάντα γράφει ρητά να τον φωνάζουμε «τρόικα»
  • Των Αρχαίων, που για τη λύση του μυστικού της Αμφίπολης παραπέμπουν στο… Μητσοτάκη
  • Των Μαθηματικών, που… ανακάλυψαν ότι ο άγνωστος «Χ» στις τσέπες μας, είναι το εξαφανισμένο… ευρώ
  • Της Φυσικής, που σήμερα λένε ότι μέσω της… ελεύθερης πτώσης θα έρθει η… ανόρθωση της οικονομίας
  • Της Χημείας ΓΑΠ – Σαμαρά – Βενιζέλου και συνοδοιπόρων, που κατόρθωσαν να μεταμορφώσουν (με συνδρομή Τζαμτζή) το παντεσπάνι σε… παξιμάδι!
  • Τώρα, για τα βιβλία της Τριγωνομετρίας με το Πυθαγόρειο θεώρημα, βρείτε εσείς ποιος… πους-της καθέτου λείπει…

ΜΙΑ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: Ούτε ένας δεν τα αναζήτησε, μέσα στο περιβόλι με τις πενιές του μαγαζιού, που χάιδευαν τις αισθήσεις, μαζί με τη μελωδική φωνή του Βασίλη Ζερβού, γαμπρού των αποφοίτων, αφού έχει πάρει μια γοργόνα μας και σα μούσα του, τραγούδησε μαζί του.

Και όλοι μαζί, γοργόνες και μάγκες, βρήκαμε το κέφι και κάηκαν τα κάρβουνα (που λένε) και μαζί τους, άντε και τα… ΣΤΟΥΡΝΑΡιΑ!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο συνειρμός είναι εντελώς… συμπτωματικός, καθώς αυτός που φαντάζεστε, ο ίδιος αυτοπροσώπως, δεν… καίγεται με τίποτα, παρά μόνο… καίει (εθνική οικονομία, προϋπολογισμούς, μισθούς, συντάξεις, Ταμεία)!

Αλλά εμείς είχαμε (Παπα)γερό μυαλό στο λογαριασμό (βλέπε σχετική φωτό) και δεν βγήκαμε χρέος!…

Άντε, να ζήσουν οι πενηντάρες και οι πενηντάρηδες του Μικτού, που μετρούν (έκαστος και εκάστη) σαν δύο 25άρες και δύο 25άρηδες.

Υ.Γ. Εξαιρούνται τα… πενηνταράκια, με τα οποία σήμερα δεν παίρνεις ούτε μια… Τζου-Του!


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →Επιστροφή στην αρχή ↑