ΣΥΝΤΑΓΗ: Παρασκευάστε μόνοι σας λικέρ ρόδι σε 15 λεπτά

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ liker-rodi

21 Δεκεμβρίου, 2013 | από JOURNALIST.gr

ΥΛΙΚΑ

6 ρόδια καθαρισμένα, ½ λίτρο κονιάκ, 1 λίτρο βότκα ή ρακί, 600 γραμμάρια ζάχαρη, 1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο, που κλείνει αεροστεγώς. Προτιμάμε καλύτερα ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Πρέπει να αφήσουμε το ποτό να ωριμάσει για 20-25 μέρες.

Ανακινούμε τουλάχιστον 1-2 φορές την μέρα το δοχείο, για να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη. Μετά το πέρας των 20-25 ημερών , σουρώνουμε το υγρό σε διπλό τουλπάνι (μαλακή γάζα). Το μεταφέρουμε σε γυάλινο μπουκάλι.
Στην υγειά σας!

(πηγή: ekriti.gr)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →



Επιστροφή στην αρχή ↑