ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Μανιταρόσουπα Αγιορείτικη

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ manitarosoupa_agioreitiki

14 Δεκεμβρίου, 2013 | από JOURNALIST.gr

0

Υλικά:

600 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ή 1 κονσέρβα μεγάλη (προτείνονται φρέσκα), 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο, λίγο σπανάκι ωμό ψιλοκομμένο (προαιρετικά), 1 ματσάκι κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, 1 μαρούλι μέτριο, ψιλοκομμένο, 4 φλυτζάνια νερό, χυμό 2 λεμονιών, 4 κουταλιές ταχίνι, 1 φλιτζάνι λάδι και αλάτι

Εκτέλεση:

Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια στα δύο, αν είναι μεγάλα τα πλένουμε (ή τα στραγγίζουμε από το χυμό τους, αν χρησιμοποιήσουμε τελικά κονσέρβα) και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα με το λάδι όπου τα σοτάρουμε πολύ καλά ώσπου να μείνουν τα μισά και να βγάλουν όλο το νερό τους. Κατόπιν προσθέτουμε αν επιθυμούμε, λίγο σπανάκι και μαρούλι, τα κρεμμυδάκια και τα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και το νερό κι ανάλογο αλάτι και τ” αφήνουμε να βράσουν.

Λίγο πριν βράσουν τελείως προσθέτουμε και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά. Αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει καλά και σ’ ένα μπολ έχουμε το ταχίνι. Ρίχνουμε σιγά – σιγά το χυμό των λεμονιών και το χτυπάμε στο χέρι ή τοποθετούμε το μείγμα στο μπλέντερ.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας και λίγο από το ζωμό της σούπας. Όταν ασπρίσει το ταχίνι, το ρίχνουμε στο περιεχόμενο της κατσαρόλας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Αν θέλουμε να ξαναζεστάνουμε τη σούπα, θα ανάψουμε πολύ χαμηλή φωτιά, γιατί το ταχίνι κόβει.

*Αν τώρα δεν θέλετε να βάλετε ταχίνι μπορείτε να το αντικαταστήσετε με ένα αυγό.

(Πηγή: xristianos.gr)


Διαβάστε όλα τα άρθρα του Δημοσιογράφου →



Σχολιάστε

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Επιστροφή στην αρχή ↑